FOTOD │ Vaata, milline näeb välja tüüpiline Põhja-Korea kodu

Tänavu septembris Lõuna-Koreas toimuval Seouli arhitektuuribiennaalil on külastajal haruldane võimalus sisse astuda tüüpilisse Põhja-Korea korterisse. Ülima täpsusega on ekspositsioonialale põhjanaabrite eluruumid lavastanud arhitektid Dongwoo Yim and Calvin Chua, kes on aastaid pühendunud Pyongyangi arhitektuuri ja linnaruumi uurimisele.
Loe edasi…

Unikaalne palkidest ehitatud moodne kodu Saimaa rannal

Mikkelis suvel kuu aega kestnud Soome elamumessil jäi silma üks tõeliselt suurejooneline kodu. Arhitekt Seppo Mäntylä loodud eramu julgelt pilkupüüdev arhitektuur moodustab koos loodusega võrratu terviku. Seppo Mäntylä on Soome arhitekt, kelle käekirjas on tunda erilisust ja kvaliteeti. Hoone rajamisel võeti eesmärgiks rahvusvahelise arhitektuuri ja ehitamise tipptase.
Loe edasi…

FOTOD | Uudista üle miljoni euro maksva luksusbussi kodust interjööri

Kodu ratastel ei kõla just kuigi glamuurselt ja luksuslikult, sest liikuvates elamistes valitseb anamasti ruumipuudus. Tüüpiliste haagisuvilate või autoelamute sisekujundustes on tihti mõeldud pigem põhiliste vajaduste rahuldamisele kui mugavale äraolemisele. Sakslaste Volkner Mobil veenab meid aga vastupidises — olemas on äärmiselt leidlikke ja luksuslikke ratastel elamisi, mille interjöörist leiab viie tärni hotellile väärilise sisustuse!
Loe edasi…

FOTOD | Oma kätega tehtud suvila valmis 600 euro ja kolme nädalaga

Kui tänavune suvi lipsas nii kiirelt mööda, et ei jõutud õieti loodustki nautida, siis see oma kätega tehtud suvila pakub rohkelt inspiratsiooni järgmiseks hooajaks. Madala eelarvega kokku pandud armas hütike asendab hästi pisemat suvilat, kuid sobib suurepäraselt täitma ka aiamaja ülesandeid!
Loe edasi…

Metsa veerele rajatud avar ja hele kodu

Hele kodu metsa veerel

Poole tunni autosõidu kaugusel Stockholmist asub metsa veerel hele kodu, mis lummab juba eemalt. Mõnusa miljöö saab kergesti luua valgusega ja siin on see hästi toimina pandud. Avara elamise interjööri on pikitud mõnusaid värvilaike ja mustreid. Need teevad lihtsa sisekujunduse nauditavaks. Elutoale lisab suursugusust 5,5 meetri kõrgune lagi.
Loe edasi…

Modernne ja valge kodu kaljude embuses

Modernne ja valge kodu kaljude keskel. Fantastic Frank

Modernne korter, mis asub väärikas majas — ehitatud aastal 1898. Valge ja avar, kaunid vaated armsalt rõdult avanevad lõunasse. Õhulisust lisavad kolme meetri kõrgused laed. Selle Stockholmist mitte kaugel asuva kodu 90 ruutmeetrile mahub kolm tuba ja köök, kus sisekujunduses on kasutatud kaasagseid materjale.
Loe edasi…

Tõeliselt vinge moodulmaja, mille saab oma kätega kokku panna

Nutikad moodulmajad, mida kiirelt ja lihtsalt kokku panna, on muutunud arhitektide jaoks uueks ja põnevaks väljakutseks. Hiljuti lisandus saadaval olevate leidlike moodulmajade hulka veel üks põnev isend, mis on insipreeritud üllatus-üllatus — IKEA mööblist, mis on soodne, kõigile kättesaadav ja mille saab igaüks kodus kerge vaevaga ise kokku panna. Uue moodulmaja autorid lubavad, et selle majaga on lugu sama lihtne!
Loe edasi…

Lihtne ja armas maakodu skandinaavialikus võtmes

Kaunis talu maalilisel Rootsi maastikul peidab endas 12-toalist peamaja ja nelja kõrvalhoonet, millest ühte on seatud skulptuurigalerii. Hoolimata muljetavaldavast ruutmeetrite arvust ja suurejoonelistest valdustest, on sisustamisel hoitud pigem tagasihoidlikku joont ja jäädud truuks lihtsale ning helgele Skandinaavia stiilile.
Loe edasi…

FOTOD │ Vaata pilte maailma kõige kõrgemast müügis olevast ühepereelamust

12-korruseline ühepereelamu on tõeline unistus suurele perele — kõrges ja avaras majas jagub ruumi kõikidele pereliikmetele ning rohketelt aatriumitelt ja terrassidelt avanevad 360-kraadised maalilised vaated ümbritsevale Arizona maastikule. Hetkel on maja müügis ja otsib uut omanikku 1,3 miljoni euro eest!
Loe edasi…

Suviselt hubase terrassiga kodu — eramu nagu heinaküün

Väikelaste joonistustes esineb viilkatusega maja tihti lihtsustatult — kohe katuseservast jätkub majasein, ilma katuseräästata. Ajakiri Dwell kogus kokku 10 paremat lapsejoonistust meenutavat viilkatusega maja. Meie oleks selle sarja edetabelisse paigutanud kindlasti ka põhjanaabrite valmismaja Lato, mis kujutab endast lihtsat viilkatusega ehitist.
Loe edasi…


LOE VEEL: