Herjava jahiloss asub Silma Matkamaja kinnistul Ridala vallas, Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteest 800 meetri kaugusel looduskaitse metsaalal. Peahoone on aastal 2005 täielikult renoveeritud.

Majja saab siseneda lõunapoolse veranda ja loodepoolse ukse kaudu. Verandast sisenedes jääb paremale majesteetlik vannituba.

Trepikojast vasakule poole jääb ka jahilossi köök, kust pääseb avarasse söögituppa, mis on eraldatud elutoast kahe võimsa talaga. Söögitoa seinu kaunistab neutraalsete värvidega tapeet, puidust graveeritud seinamaal ja jahitrofeed. Restaureeritud on täispuidust söögilaud, kummutid ja söögilaua toolid.

Elutoast pääseb raamatukokku ja peremehe kodukontorisse, milles on laeni riiulid ning suur antiikne kirjutuslaud. Elutoas on ka värviliste klaasidega uksed, kust saab lossi teise esikusse.

Teisel korrusel on kolm magamistuba, millest idapoolne on ahjuga ja loodepoolne on rõduga ja pääsuga vaatetorni. Torni on alati kasutatud meeleolukateks koosviibimisteks. Sealt avaneb vaade igasse ilmakaarde.

Õuealalt põhja poole minnes saab läbida looduskaitse all oleva metsa, kus kasvab rohkesti tamme-, kuuse- ja männipuid. Mere ja maja vahel on rikkalik puutumata loodus. Maja asub looduslikult kaunis kohas, mere ääres, metsade keskel ning kitsed ja jänesed on maja ümbruses sagedased külalised. Muidugi on krundil ka oma saun ja tiik!

Rohkem infot ja pilte sellest kaunist jahilossist leiad City24.ee lehelt.

LOE VEEL: