Esiku kujundamise ning planeerimise lähtekoht sõltub olemasolevast kinnistust ning pereliikmete arvust. Ammuta ideid ja nippe kümnest esikupildist, mille sinu jaoks kokku kogusime.

Mitmeliikmelise pere esikus on hea valik põrandast laeni mahukas kapp, kuhu jalanõud ning üleriided paigutada. Pildil Austria tootja Team7 esikumööbel.


Kodumaise tootja 4ROOM esikusari City on ajatult kaunis oma lihtsuses ja eriti sobiv väiksesse korterisse. Disain Tarmo Luisk.

Metallnagi koos samasuguste jalatsiriiulitega jätab õhulise mulje. Riiulite kinnitumine seinale säästab põrandapinda ning hõlbustab koristamist. Disain Olof Kolte, tootja Rootsi päritolu Maze.

Kompaktne jalatsiriiul SchuhRegal SRR toimib lisaks jalatsiriiulile ka tänuväärse väikeesemete panipaigana, olles kasutatav kolmest küljest. Tootja Saksa päritolu Vanepy.

Välisukse lähedal paiknev seinakorv on väike, kuid praktiline säilituspaik saabunud posti ja kandekottide paigutamiseks. Korvi all riputuskonksud. Saadaval ka musta ja roosat tooni. Pildil lehekorv Hedda.

Vanades väärtkinnistutes võib esikutes kohata vahvaid sisseehitatud kappe. Need tasub korteris kindlasti säilitada. Vanade kapiuste võtmed on head riputuskonksud. Foto: Jukka Koskinen

Esikus võib mahuka kapi asemel olla ka lahtine säilitussüsteem — sel kombel on rõivad ja jalatsid alati silma all ning nende leidmine lihtne. Lahtise riiuliga kaasneb samas omajagu korrashoiuvaeva. Pildil Elfa säilitussüsteem.

Stiilne lakoonilise vormiga esikusari Cutter Taani tootjalt Skagerak, disain Niels Hvass.

Tänuväärne vähe ruumi võttev panipaik esikus on Taskusein, kuhu erinevaid pisiasju paigutada. Taskusein toimib samas ka ruumi akustilise elemendina. Disain Monika Järg, toode on valminud eritellimusel, www.tekstiilruumis.ee Foto: Jukka Koskinen

Üks mõnus iste või pink esikus teeb jalanõude jalgapaneku oluliselt mugavamaks samas on sinna hea asetada mõneks hetkeks käekott või kindapaar. Pildil on kaarjate vormidega iste Edge Concrete Stool by Lyon Beton, mille puhul puudub oht end istme servade vastu ära lüüa. www.limelace.co.uk