1. Kus teie ahjusid näha saab?
Meil on kaks stuudiot: Tallinnas Pihlaka tänaval ja Tartus Raatuse tänaval. Möödunud aasta kevadel laiendasime Tallinna stuudiot ja praegu on meie stuudios pidevalt käega katsuda umbes 15 mudelit.

2. Milliseid tooteid pakub Tulikivi?
Lisaks looduslikust kivist ahjudele on viimastel aastatel lisandunud tulikivi tootevalikusse ka keraamilised ahjud erinevates toonides pinnaviimistlusega. Samuti on arenenud suure sammu võrra voolukivi ahjud. Kõigi voolukiviahjude uus koldelahendus tagab puhtama põlemise, vàiksema küttekulu ja küttekolde parema vastupidavuse.

3. Miks eelistada Tulikivi ahjusid?
Kõik Tulikivi pakutavad kaminahjud on soojust salvestavad ehk tegemist ei ole õhkküttekaminatega millede soojaeraldus lõppeb koos leegi kustumisega.
Tulikivi ahjud on tuntud oma eriti heade kütteomaduste poolest, väike puude kulu ja hea vastupidavus. Kasutajale on kindlasti oluline 5 aastane garantii ahju kiviosale.

4. Millest peaks alustama, kui on soov vana ahi välja vahetada?
Kui on vajadus vana ahi välja vahetada või uude elamisse küttesüsteem projekteerida siis peaks endale selgeks tegema, milliseid küttekulusid tulevikus ollakse valmis maksma. Kõige kallim ekspluatatsioonis on elektriküte samas on seda kõige odavam ehitada. Ahjuküttega on tulevik kõige helgem samas peab arvestama, et ahju peab pakasega igapäevaselt kütma.
Tegusale inimesele on parim kombineeritud lahendus, st Küttesüsteem kas gaasi, elektri voi soojuspumba nàol ja lisaks näiteks kaminahi, kus saab elusa tule praksumist nautida ja samal ajal ei lähe soojus lihtsalt korstnasse vaid salvestub kivisse, millega hoiab kokku küttekuludelt kuna puuküte efektiivse ahju näol jääb eesti tingimustes aastakümneteks ilmselt kõige soodsamaks.

Soovitav oleks meile kaasa võtta maja plaan, et meie spetsialistid saaksid soovitada sobivaid mudeleid. Vajadusel käime ka kliendi juures kohapeal vaatamas, kas tehniliselt on võimalik ahju paigaldada.

5. Kui kaua paigaldamine aega võtab ja kas seda saab ka talvel teha?
Kui sobiv mudel valitud tuleb teha tellimus — tarneaeg on umbes 3-4 nädalat, kui ei ole antud mudelit kohapeal laost võtta. Ahju paigaldus kliendi juures võtab aega 1-2 päeva. Seega kellegi elu me pea peale ei pööra, kõik käib kiirelt ja ahju paigaldusega ei kaasne elamises kapitaalremont.

Seda tööd saame teha igal aastaajal kuna vana ahju lammutusest uue kasutuselevõtuni läheb vaevalt nädal.

6. Kas Teie kaminaid on võimalik näha ka Pärnus?
Kui mul oleks soov paigaldada kamin hoonesse, mille pindala on 93 m2, siis millist mudelit Te soovitate?

Pärnus meil praegu müüjat ei ole, parim on vaadata näidiseid Tallinna Stuudios, kus on väljas 13 mudelit.
Ca 90 m2 pinnale oleks voolukiviahjudest sobivad mudelid sirge seina mudelitest järgmised:
Sarmi C, TU 2000 erinevad modifikatsioonid, TLU 2000 küpsetusahjuga mudelid.
Nurgamudelitest järgmised:
Kouta C, KTU 1410/1+lisarida, KTLU 2050 küpsetusahjuga mudelid
Need on keskmises hinnaklassis mudelid, milledel on hea küttevõime.
Sellise pinna kütmiseks peaks kaal olema ca 2000 kg.
Soovitan võtta kaasa maja plaan ja külastada meie Tallinna Stuudiot.
Eeloleval nädalavahetusel, 17.-19. mail oleme avatud 10-18 erandkorras ka pühapäeval, et oleks võimalik tulla neil, kes tööpäevadel ei leia võimalust.

7. Miks on minul ja ka sõbral ülikiidetud Tulikivil väga halb sulgesiibri konstruktsioon? sulgesiibri metallplaat - on kinnitatud pöördvadale ainult kahe M6 kruvikesega? Lihtsalt siiber ei liigu, kinnitus ei tööta. Minu kaminas õnnestus siiber lahti saada ja uuesti korralikult kinnitada ilma lõhkumiseta, aga Tulikivil ootavad kindlasti probleemid, kui natuke suuremal ahjul on samad probleemid suitsusiibriga. Mida tähendab ilusa kamina mahalõhkumine, et metalltobedus korrastada ja ostjale selgitada?
Vajame olukorra kohta lisainformatsiooni millise suitsusiibriga on tegemist. Arvan millega on tegemist kuid kuna pole kindel, ei oska midagi väita. Igal juhul pole siibrid Tulikivi toode ja nendele ei saa Tulikivi OY mingisugust garantiid anda.
Kui võimalik võtke palun ühendust alloleval numbril või saatke oma kontakttelefon.
+37256916374

Jaga
Kommentaarid