Kahetoaline katusekorter sündis ühest ainsast ruumist, millele hakati nullist planeeringut looma. Alguses ei jõutud kuidagi kokkuleppele, kas korteri lõpptulemus saab olema boheemlaslikult šikk vintage või hoopis industriaalse hõnguga loft. Kuus kuud kestnud protsessi käigus sai korteris kombineeritud erinevaid stiile ja erinevatele ajastutele omaseid detaile. Üdini modernsesse kööki on toodud 1950ndate puudutust roosa retrokülmiku abil.

Magamistoa lükanduks on mõnusalt rustikaalne ja meenutab vana laudadest kokkulöödud aidaust. Kulutatud värviga pesukapp ja koloniaalstiilis tool on leiud kirbuturult. Enamus korteris olevast mööblist on teisel või kolmandal ringil ning korteri perenaise käe all hoolikalt restaureeritud. Ka enamik korteris leiduvatest valgustitest on ise tehtud.

Hispaania elutubades ei ole plaaditud põrand sugugi haruldane nähtus. Soojem kliima soosib külma kivi, mis suviste kuumalainete ajal kergendust toob. Selles korteris katavad põrandaid kohaliku disaineri Patricia Urquiola mustrilised kahhelplaadid, mis järgivad Eixample piirkonna ajaloolisele sisekujundusele omast käekirja. Rohkelt on kasutatud ka puitu.

Kahetoalises korteris on läbi mõeldud iga detail, et ruumi säästa. Klaasist lükanduksed vannitoa ees lisavad kitsale koridorile avarust. Kraanikauss on korteriomaniku enda valmistatud.

Ligi 100-ruutmeetrine terrass on Barcelona südalinnas haruldus. Ka siin on märksõnadeks vintage ja taaskasutus.

LOE LISAKS: