Kui arvad, et saladus peitub selles, et pesumasin ääreni pesupehmendit täis valada, oled sa eksiteel. Tegelikult piisab vaid mõnest tillukesest muutusest, et su rätikud mõnusalt kohevad püsiksid.

Lisa pesupesemisel äädikat

Uute rätikute pehmust ja kohevust võib kahjustada liigne pesupesemisvahendite (sealhulgas pesupehmendi!) kasutamine. Aja jooksul kogunevad pesuained rätikutesse ja muudavad need jäigaks. Kuidas sisse imbunud pesuainet eemaldada?

Selleks lisa loputustsüklile äädikat! Täpsem olles destilleeritud valge veini äädikat. Piisab vaid ühest tassitäiest. Tõsiselt — jäta pesupehmendi mängust välja ja kasuta selle asemel äädikat, mis rätikutesse kogunenud pesuainete jäägid välja loputab ning taastab rätikute pehmuse.

Sa võid äädika enne pesumasina tööle lülitamist ka otse rätikutele valada. Me kasutame enamasti niikuinii rohkem pesuainet, kui tegelikult tarvis on.

Head harjumused pesupesemisel

Pesupesemise juures on kerge end autopiloodil tegutsema unustada. Me kallame sahtli ääreni pesuvahendit täis, topime pesumasinasse nii palju esemeid kui vähegi võimalik, tõstame need seejärel kuivatisse ja keerame kuumuse maksimumi peale. Pöörates rohkem tähelepanu sellele, kuidas me oma rätikuid peseme, võime nende eluiga märkimisväärselt pikendada.

Piira pesuaine kasutamist ja kasuta meelega soovituslikust doosist väiksemat kogust. Jäta rätikutele masinas pigem rohkem ruumi, ära tuubi masinat pilgeni täis. Vähem on rohkem! Kui kasutad rätikute kuivatamiseks kuivatit, siis ära seadista kuumust liiga tugeva peale. Kui oled harjunud kuivatit kasutama, siis kuivata rätikuid ikka vahel nööril või pesurestil, et neid kuivatielu karmusest pisutki säästa!

Kasuta söögisoodat

Lisaks sellele, et muudad on pesupesemisharjumusi ja lisad pesemisel äädikat, kaasa oma pesupesemisharjumustesse ka söögisooda! Sellel on äädikale sarnaselt pehmendav ja puhastav toime ning see töötab ka lõhnaeemaldajana. Teisisõnu — tegemist on puhta võit-võit vahendiga!

Parima tulemuse saamiseks lisa loputustsükli ajal masinasse pool tassi soodat. Kui oled rätikuid juba äädikaga pesnud, siis võid nad uuesti läbi pesta, kasutades pesuaine asemel soodat. Vala sooda rätikutele ja pane masin tööle — lihtne!

Nipp rätikute kohevaks muutmiseks

Nii, nüüd on teada, kuidas rätikud pehmena hoida, kuid kuidas jääb kohevusega? Oled sa kuulnud tennispalli nipist? Kui lisad pesukuivatisse PUHTA tennispalli, aitab see su rätikud kohevaks muuta. Nipi võti peitub lisaliikumises, mida tennispall masinas tekitab.

Kuid kui sa oled juhtunud kunagi uut tennispallide pakki avama, siis sa ilmselt tead, et neil võib üsna tugev lõhn olla… ja sa tõenäoliselt ei taha seda oma rätikutele üle kanda. Kui soovid, võid osta spetsiaalsed kuivatipallid, mis on valmistatud just nimelt pesu pehmendamiseks — need tõhustavad õhuvoolu kuivatis ja vähendavad staatilise elektri teket.

Jah, kulunud rätiku algset pehmust ei taasta ka kõige parem nipp, kuid aja jooksul on ülaltoodud harjumustel mõju — need aitavad säilitada rätikute pehmust ja kohevust ning rätikutel pikemalt eluvaimu sees hoida! Ja seejärel võid sa oma tähelepanu juba lõbusamatele asjadele pühendada… Näiteks sellele, kuidas oma vannituppa spaa-hõngu lisada!

Allikas: decoist.com

LOE VEEL: