Hea stiilitundega renoveeritud kodu, mille võlu peitub lihtsuses

 (1)
Foto: Alvhem.com

Stockholmis Haga piirkonnas asuv pisike korter sai renoveeritud arvestades 19. sajandi lõpule omaseid traditsioone. Säilitatud on mitmeid vanu detaile, mida on oskuslikult segatud kaasaegsele sisekujundusele omaste elementidega. Nagu põhjamaisele interjöörile kohane, on märksõnadeks valge värv ja austus puidu vastu!

53-ruutmeetrise kodu keskpunktiks on avar elutuba, mida ehib rohkem kui 100 aastat vana ahi. Lisaks ahjule on korrastatud rohkete ornamentidega kaunistatud karniise. Suur mustvalge foto tagaseinas meenutab korteri väärikat ajalugu ja muudab toa tekkinud "lisaruumi" võrra optiliselt suuremaks.

Et kaasaegses interjööris on puit igati teretulnud materjal, jäeti ka krohvikihi ja sõrestiku alt välja tulnud laudis nähtavale.

Radikad on peidetud klassikalise iluvõre taha lisades elamisele veelgi elegantset joont. Huvitava detailina on diivanilauaks seatud päevinäinud rustikaalne pink.

Elutoa küljele avanev köök ignoreerib kaasaegset avatud planeeringu loogikat ja asub täiesti omaette ruumis. Tänu suurtele paarisukstele ei jäta köök aga muljet kui kinnisest ja kitsast toast, sest valgus langeb ruumi ka kõrvalasuvatest tubadest.

Kui köökides kohtab tihti praktilistel kaalutlustel keraamilisi plaate, siis sellest elamisest neid ei leia. Rootsi talustiilis kööki katab valge puitlaudis ja rohkem veekartlikud kohad on vooderdatud kivist plaatidega, mida on kasutatud ka köögimööbli töötasapinna puhul.

Hall köögimööbel on ajatult stiilne, kuid samas ka igati praktiline valik. Kui valgelt pinnalt paistavad köögitoimkonnas tekkinud tööõnnetused koheselt silma, siis hall on kahtlemata turvalisem valik.

Magamistuba on Skandinaavia kontekstis üllatavalt värvikas ja romantiline. Suurte pojengidega tapeedimuster äratab nostalgiatunde ning viib meid sajanditagusesse aega. Kõik muu ruumis on aga valge ja karge, püüdes tasakaalustada julge mustri võimalikku domineerivat mõju.

Pisike esik paistab silma targa ruumikasutuse ja kavalate lahenduste poolest. Jalanõurest on viidud kapi alla ja täiendavat valgust aitab ruumi püüda suur peegel.

Maja juurde kuulub muinasjutuline sisehoov, mis on pälvinud ka kohalikke preemiaid.

Allikas: Alvhem.com

moodnekodu.ee


Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

MOODNE KODU viimased uudised