Telliskivisein lisab ruumile aegumatut soojust ja iseloomu. Sõltuvalt sellest, kas jätad seina paljaks või värvid üle, toob see ruumi ka paraja annuse rustikaalset hõngu.

Kuid hoone alustalaks olevate ehitustelliste välja toomisel on ka miinused. Neist kõige väiksem on väljakutse, kuidas edaspidi pilte seinale riputada (lahendus: puuri mördi sisse augud ja kasuta ankruid). Lisaks tehti hoonete sisemised osad tavaliselt kehvema kvaliteediga materjalidest kui välisseinad ning sageli ehitasid need üles algajad, kes müüriladumise kunsti alles õppisid.

Mis on siis kõige suurem probleem?

Kuigi tellised võivad tugevad ja vastupidavad välja näha, on puhastatud telliskivi pind parasjagu poorne ja kipub kergest nii mustust kui ka niiskust sisse võtma. Viimane aga võib põhjustada hallitusprobleeme ja kiirendada tellise lagunemist.

Kuidas seina hooldada?

Kata siseruumides välja puhastatud tellissein hermeetiku või akrüülipõhise värviga. See kaitseb seina niiskuse eest.

Tolmust puhastamiseks kasuta mikrofiibrist lappi või tõmba sein tolmuimeja harjaga üle. Sügavamaks puhastuseks sega kokku võrdsetes osades vett, soola ning õrnatoimelist nõudepesuvahendit või vedelat oliiviõliseepi. Hõõru saadud segu tugeva harja abil seintele ja jäta kümneks minutiks seisma. Seejärel haara märg svamm ja ämbritäis vett ning loputa segu seintelt maha.