Hommikukohvilaud paikneb terrassiuksele kõige lähemal, siin on mõnus enne tööleminekut värskes õhus väike hommikueine võtta. Puhkenurka kasutab Sirje kõige rohkem: seal on hea pärast tööd lõõgastuda ja lugeda.

Suure söögilaua katab ta siis, kui lapsed koju käima tulevad või on rohkem külalisi oodata.

Lõhnav rohelus

Suvel varjutavad terrassi ronitaimed: mööda tugiposte ronivad lopsakas aktiniidia ja lõhnavad kuslapuud. Terrassiäärt ehivad põõsasroosid, enne nende õitsema puhkemist pakuvad kevadel silmale rõõmu rohked tulbiõied. Suurtes pottides on võrratud hortensiad, mis on tavamõõtudes taimedena viis aastat tagasi lillepoest ostetud. Nüüd on need Sirje hoolsa käe all suureks ja võimsaks kasvanud.

Katusealune terrass lubab ka vihmasel suvel palju aega õues veeta: puhata, söömaaegu nautida ja sõpradega koos viibida. Terrassiservas kasvab lopsakas aktiniidia, mis südasuvel kuuma suvepäikese eest varju pakub.


„Hoian neid talvel akendega ruumis, kus on 5–6 kraadi sooja, ja kui märtsi lõpul soojemaks läheb, toon siia klaasverandale. Annan neile väetist ka ja nii nad suureks on kasvanud,” ütleb Sirje. Amplites on suvelilled ja rippmaasikad.

Edasi loe Kodu & Aia juuninumbrist, mis on nüüd müügil ja tellitav aadressil www.telli24.ee!

Osale ka moodnekodu.ee fotovõistlusel "Minu kodu suvel". Loe lähemalt SIIT.