Kohal käis ka Evari Ehitus OÜ, kes jagab messimuljeid. Näiteks on viimasel kahel aastal üheks suundumuseks olnud tehastes valmistatud puitelementidest mitmekordsete korterelamute ehitamine. Sellel messil mõjus värskendavana villade ehitamine, näiteks Villa Tango (foto Asuntomessut).

Heikiushus. Foto: Asuntomessut

Loe edasi järgmisel lehel...

Soome majades on kindlasti vähemalt kaks sissekäiku: peasissekäik ja majandussissekäik. Vahel võivad need uksed olla peaaegu kõrvutigi, aga majandussissekäigust satub majandusruumi, kus saab pesta musti kummikuid või koera, mille jaoks on eraldi pesemisrest ja segisti. Seal samas saab mullast ja aiaötödest ka käed puhtaks pesta. Väga tihti on majandusruum ühendatud saunaga, et töölt tulles saaks kohe mustad riided seljast võtta ja end mõnusas saunas puhtaks pesta.

Iga ruutmeeter majast on arvel ja maksimaalselt ära kasutatud. Ruumid on pigem väikesed, kui suured ning tavaliselt ehitatakse trepid esimeselt korruselt teisele kitsamad kui Eestis tavaks — arvestama peab ühepoolse liiklusega.

Modernsed eramud
Maalähedased eramud

Loe edasi järgmisel lehel ja vaata Rootsi tüüpi maju...

Suurem osa põhjanaabrite eramuid on puidust ja tihti halli värvi, kuid elamumessil oli üks kvartal ka Rootsi tüüpi majadega, kus ruumilahendus oli Soome omast erinev ja avaram. Näiteks ulatub nende majade söögituba maja fassaadpinnast välja ja moodustub kolmest küljest klaasist aknapind. Ka majade värv on Rootsile iseloomulikult Rootsi punane.

Foto: Evari Ehitus OÜ