Trendinäiteid Salone del Mobile sisustusmessilt:

Täiuseni viimistletud puit on sisustusmaailmas jätkuvalt võtmeelemendiks ning eriti soositud on selle sügavamates toonides ja dramaatilisemad versioonid. Tume puit teeb stiilseks nii köögi, vannitoa kui ka magamistoa. Eriti elegantselt mõjub puit kombinatsioonis metalliga.

Foto: Poliform.it

Igal aastal osaleb messil üha rohkem disainereid, kes on oma eesmärgiks seadnud taaskasutuse ja loodustsäästva tootmise. Nii on ka ja ümbertöödeldud ja kompositiimaterjalid jätkuvalt kuum teema ning iga päevaga leiutatakse juurde uusi tehnoloogiaid, kuidas jäätmetest uut ja kvaliteetset materjali toota. Suurim murekoht on muidugi plastik — kõik me oleme näinud filme plastikuga reostatud ookeanidest ja kannatavatest mereloomadest. Jaapani disainer Kodai Iwamoto on võtnud eesmärgiks kasutada oma loomingust just taaskasutatud plastikut ning ta on leiutanud klaasipuhujatest inspireerituna omanäolise “plastikupuhumise” tehnika. Tulemus on igal juhul põnev ja pilkupüüdev!

Foto: kohdaiiwamoto.com

Neile, kes on heledast ja helgest Skandinaavia stiilist küllastunud, pakuvad sisustustrendid sügavaid ja tumedaid toone. Ka valge köögimööbli asemel näeb rohkelt musta, tumehalli ja tumedaid puidutoone.

Foto: Salone del Mobile Milano 2018, Saverio Lombardi Vallauri

Tumedamate varjundite kõrval on tänavu populaarsed sügavad ploomivärvid, violetsed, roosakad marjatoonid, terrakota, sekka ka pisut sügavat rohelist ja öösinist.

Foto: notedesignstudio.se

Kuhugi ei ole kadunud ega kao ka nii pea retrolikud jooned. Sajandi keskpaiga glamuuri kõrval on kindlale positsioonile paigutunud ka sajandi alguse trendidest inspireeritud mööbel ja sisustusaksessuaarid. Ja muidugi ei ole patt ka erinevate kümnendite pärandit miksida ja omavahel kombineerida.

Foto: revised.com

Mis puutub tekstiilitrendidesse, siis aukoht on jätkuvalt sametil. Näha sai ka põnevaid autoritehnikas valminud tekstiile — näiteks vaba käega hajutatud “akvarelltehnika”, kus värvid sulanduvad üksteisega kokku.

Foto: martynthompsonstudio.com

Vaata muljeid messialalt:

LOE LISAKS: