Looduslikud materjalid löövad laineid ja on nõutumad kui kunagi varem. Rõhku pannakse kvaliteetsetele sisustusaksessuaaridele ja hea disainikeelega väiksematele esemetele. Küünlahoidjad, padjad ja muud sisustuselemendid on just need, mis lisavad kodule hubasust ja peegeldavad ka omaniku isiksust. Olulisel kohal on mööbel, millel on lugu. Puitmööbel on siinkohal absoluutne lemmik!

Üldiseks trendiks värvimaailmas on ikka veel skandinaaviapärane hall ja valge ning pastelsed toonid, sügavad ja tumedad toonid, kuid popi halli kõrval on ka valgusfoorist laenatud punast ja rohelist, mis on äärmiselt popid nii tapeetides, vaipades kui ka tekstiilis.

Vastandlikkuse ajastu

Ka eri stiilis, kuid maitsekalt miksitud kooslustes mööblit näeb üha enam. Värviekspert Dr Axel ütleb: “Üha enam ja enam näeb kodudes vastandvärve ja nende varjundeid. Otsime samal ajal sotsiaalsust ja eraldatust, atraktiivsust ja piiride tõmbamist. Objektiivsus ja armsus käivad käsikäes. Need eri tahud on kõik omavahel mingil moel seotud.”

Intelligentne elamine

Muidugi ei saa enam üle ega ümber nutika kodu lahendustest — kas juba varsti on kõik uued korterid — eramutest rääkimata — nutikad? Igal juhul jätkub nutisüsteemide võidukäik, sest targalt seadistatud kodu annab tuntava kulude kokkuhoiu, annab mõnusa annuse mugavust ja lisab turvalisust.

Nutikaid lahendusi pakuti ka väiksesse elamisse — kuidas eluks vajalik optimaalselt koju mahutada? Selleks on hästi läbi mõeldud funktsionaalne mööbel ja paljud sisainerid on pühendunud just sellise mööbli loomisele.

Valgus — dekoratiivsest tööstuslikuni

LED ja OLED valgusallikad on koha leidnud viimaste aastate trendis — neid kasutatakse kõige erisugusemates valgustites. LED-i kasutusvõimalused on lõputud ja igal juhul on jällegi teemaks energiasäästlikkus.

Vaibad, tapeedid, tekstiilid — too nad tuppa

Kui varasematel aastatel on olnud trendiks vaibavaba põrand, siis nüüd on põrandakatted vägagi au sees. Seinale võib julgesti panna tapeedi ja tekstiil sinu elamises on enam kui teretulnud.

Õues on kõik võimalik

Soojal ajal terrassi või rõdu kujundades tasub panustada uudsetele materjalidele, mis on loodud just õues kasutamiseks. Need on materjalid, mis ei karda vihma ega niikust. Tunne end õuetoas kui oma hubases elutoas!