Tegemist on jutustava näitusega, mis ei püüa vaatajale midagi tõestada. Pigem räägib näitus mõtlemis- või nägemisviisist, mis ühendab Balti mere äärsete riikide disainereid ja nende loomingut. Väljapaneku hulgas on nii mööblit, keraamikat kui ka sisustusaksessuaare ning valdavalt domineerivad naturaalsed materjalid.

„Näitus on sündinud isiklikel põhjustel. Alguses olid kogemused reisidelt. Või midagi raskeski tabatavat. Muljed. Märkasin reisides, et on koht, kus ma tunnen end nagu kodus. Kohad, mida ma ei peagi tundma õppima, sest nad on arusaadavad isegi kui ma seal varem ei ole olnud. Varasemast tuntud vaated, värvi- ja vormikombinatsioonid, mis tundusid tuttavad. Ajaga olen mõistnud, et see äratundmine tekib paikades, mis on seotud merega. Balti merega. Mitte alati ja ainult seal aga siiski oli see nii ilmne, et hakkasin mustrit otsima“, kirjeldab näituse kuraator Agnieszka Jacobson-Cielecka.

Näitusele on koondatud üle 40 disaineri. Eesti disaineritest on esindatud Mare Kelpman, Toivo Raidmets, Raili Keiv, Annike Laigo, Johanna Tammsalu ja Derelict Furniture.

Näitus jääb avatuks kuni 28. detsembrini 2016.