Kellukalamp

Elmet Treieri ilus ja praktiline täispuidust valgusti sobib nii lae- ja põrandavalgustiks ning meenutab pimedas sügises suviseid heinamaasid.

Helkiv ööpilv

Anti Leib, Katrin Kaev ja Terje Salupuu on loonud struktuurse ja õhulise valgusti, mis on kaetud uudse traadist kootud valguses mängleva keskkonnasõbralikiku kangaga (tekstiil: Terje Salupuu). Paketis on kaks eraldi lülitatavat ja dimmerdatavat valguslahendust, mida saab kasutada nii koos kui ka eraldi seinalüliti või kaugjuhtimispuldi abil.

Glass Brick Lamp

Tõeline annus nostalgiat, kuid väga mõnusas võtmes. Neid lampe sai näha ka Tallinna Disainiöö festivali korraldatud Disainitänaval. Vaata Glassbricklamp Facebooki lehele.

PAC rippvalgusti

Martin Tautsi PAC rippvalgusti kontrastne ning lustakas värvigamma sisaldab retrolikku lihtsust. Eesmärgiks oli luua rippvalgusti mida on võimalik kasutada abstraktse grupina kui ka üksiku valgustina. Valgusti on valmistatud käsitööna bambusest ja alumiiniumist.

Sililight

Karin Karma "Sililight" on dekoratiivne ja leidlik valgusti, mis on valmistatud kaubanduses olevatest silikoonvormidest. Silikoonist kuplile on lisatud valgustielement koos juhtme ja riputuskarbikuga. Disaintoote puhul on oluliseks peetud materjalide taaskasutust, et vähendada keskkonnamõju. Foto: Eesti Disaini Maja

Lühter North

North on jõulise sõnumiga valgusti, mis koosneb seitsmest käsitsi valmistatud neoontorust ning mille olemus on visuaalselt terviklik. Inspiratsiooni said valgusti loojad Mari Saarepera ja Tauri Mae üle saja aasta vanusest neooni valmistamise tehnoloogiast ja lühtri klassikalisest vormist. Nende kahe elemendi ühendamisel sai tulemuseks industriaalse tooniga kaasaegne valgusti, milles on tunda sajandite hõngu ja nostalgiat.

Rippvalgusti Black

Mari Saarepera ja Tauri Mae valgusti on inspireeritud täiusliku rippvalgusti vormiideest. Täiuslikkuse mõiste on osavalt sõnastanud Antoine de Saint-Exupéry: “Täius pole mitte see, kui sinna pole midagi lisada, vaid siis, kui sellest ei ole võimalik midagi ära võtta”. Tulemuseks on ülimalt minimalistlik valgusti, mille orgaaniline vorm kannab endas samal ajal nii klassikalist kui ka kaasaegset joont.

Flot

Facebookis toimunud disainiauhinnale Brunole kandideerinud tööde hulgast valis publik oma lemmikuks just selle Oot-Oot stuudio kavandatud viltlambi. Mihkel Mölderi disainis Oot-Oot Stuudiole valgusti Flot, mis on vormunud mesilastaru kujundist, 50ndate soojast disainiesteetikast ja kaasaegselt praktilisest mõttelaadist. Tööstuslikust vildist valgusti tootmistsükkel on lühike, soodne ja otsast lõpuni kohalik. Valgusti puitdetailid on valmistatud kohalikust saarepuidust.

Leaf

Kristjan Urke koolitööna valminud valgusti sai alguse ülesandest katsetada uusi materjale ja laserlõikustehnikat. Alumiiniumist ja kangast valgustile annavad dünaamilise tulemuse autovärviga kaetud ruudust alla volditavad lehed. Fotod: Eesti Disaini Maja

Bona Fide

Bona Fide tähendab ladina keeles — puhas, ehe, aus. Ja nii ongi — Tõnis Vellama kroonlühtri disainiprotsessis on alles jäetud ainult kõige olulisem. Puudub igasugune dekoor ning kogu ilu seisneb selle minimalistlikus, puhtas vormis.

Solid Spin

Johanna Tammsalu pälvis nii noore disaineri preemia SÄSI kui ka elukeskkondliku toote disaini auhinna BRUNO oma nagisüsteemi Nörk Racki eest. Tema lambikollektsioon Solid Spin on aga inspireeritud igapäevaesemetest, mis on pandud keerlema, et luua uusi vorme. Seda sõna otseses mõttes. Erinevad lambid on sündinud võtmete, kontsakingade ja muude argiste objektide pöörlemiskiirusel tekkinud kujunditest, mida on pildistatud ja aegluubis filmitud. Fotod: johanna-tammsalu.squarespace.com


Lendav Laev

Tarmo Luisu valgustid seeriast “Lendav Laev” on algselt disainitud moodulitest koosneva diivaniperekonna juurde. Tegemist on konstruktsioonilt lihtsate “kottlampidega” — valgustite juhtmed suunduvad nn kotti, kus asub pikendusjuhe valgustile. Lampe annab mugavalt diivani või tugitooli külge kinnitada.

Võta aega

Tarmo Luisu LED-plafoonvalgusti nimega “Võta aega” tuleb mitmes versioonis — toimib nii aktsentvalgusti, plafooni kui ka suitsuanduriga varustatud kombona. Valgusti on varustatud Skandinaavias standardiks kujunenud instalatsioonikarbikuga, mis tähendab seda, et rippvalgustit või lühtrit saab paigaldada ilma tööriistu kasutamata. Lihtne, konkreetne ja nägus.

Millise lambi valiksid sina? Kliki galeriil ja ammuta ideid!