Boca do Lobo

2005. aastal Portugali disainerite Amândio Pereira ja Ricardo Magalhães’i loodud sisustusbränd on maailma üks kallimatest ja edukamatest. Iga ese valmib algusest lõpuni käsitööna ja reeglina ei toodeta ühtegi leiutist üle kahekümne eksemplari. Disain on Boca do Lobol üdini kaasaegne ja mõnikord ka lõbusalt “üle vindi”.

Ka hinnad on unikaalsetel esemetel krõbedad. Näiteks Newtoni nimelise konsoollaua eest küsitakse ligi 30 000 eurot.

Fotod 2x: 1stdibs.com

Henredon

Ameerika Ühendriikides on Henredoni mööbel kvaliteedi sünonüümiks ning nende toodangut armastavad ka kohalikud staarid. Valikust leiab peamiselt ajatu disainiga mööblit, mis sobib hästi klassikalise joonega elamistesse, aga ka põnevaid sisustusaksessuaare.

Fendi Casa

1987. aastal loodud Fendi Casa on segu moest ja parimast mööblidisainist. Pehmete ja elegantsete vormidega sisustuses kohtab üdini kaasaegseid lahendusi, kuid vihjeid jagub ka möödunud aegade mööblitrendidele, eriti art déco’le. Väiksemate sisustusaksessuaaride hinnad algavad mõnest sajast eurost ning mööbli hinnad ulatuvad kümnetesse tuhandetesse.

Foto: Fendi Casa


Restoration Hardware

Aastas miljoneid dollareid kasumit teeniv ettevõte sündis lihtsa puusepa kirest mööbli restaureerimise ja antiigi vastu. 1970. aastate lõpus, kui ta oma esimest kodu sisustas, avastas ta, et ajaloolistest stiilidest tiivustatud mööblit on väga raske leida ning turul on säärane nišš täitmata. Kui alguses keskenduti rohkem antiigi müümisele, siis hiljem hakati tootma ka oma mööblit, mille taga on parimate puuseppade ja meistrite käsitöö. Lisaks mööblile on valikus ka terve hulk suurejoonelisi kroonlühtreid ja teisi valgusteid.

Foto: Restoration Hardware


Edra

Edra toodangut oleks õigem nimetada mööblikunstiks, sest unikaalsed esemed ei teeni tihti mitte ainult oma funktsiooni, vaid neil on ka tugev sõnum ja ülimalt fantaasiaküllane välimus. Edra disainerid kasutavad kõrgtehnoloogilisi materjale ega pelga julgeid vormimänge ja innovaatilisi eksperimente.

Fotod 2x: 1stdibs.com


LOE LISAKS: