1. Omapärane “mägimajake” Kabli mändide all. 77 000€

Baieri mägimajakese stiilis suvila Kabli külas asub Lepanina hotelli ja rannajoone vahetus läheduses. 1988. aastal ehitatud 132,3m2 kahekorruselise suvila alumisel korrusel asuvad köök, söögituba, elutuba ja duširuum saunaga. Teisel korrusel asub neli erineva suurusega magamistuba, WC ning kaks panipaika. Krundil asub ka magamistubade ja kaminariuumiga abihoone, kuhu saab suvel külalisi majutada. Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

2. Privaatrannaga suvekodu Audru vallas Lindi külas. 78 700€

Imeline koht oma rannapiiriga annab hea võimaluse linnakärast puhata, minna paadiga merele, noppida marju ja lilli või imetleda hilistel õhtutundidel üle lahe paistvat tuledesäras Pärnut. Suurel kinnistul on kaks eraldiasuvat hoonet ja aiapaviljon. Kalamehest peremees on rajanud tugeva betoontaladest tee mereni — ikka selleks, et paadiga merele saada! Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

3. Ehe ja maalähedane rehielamukompleks Eavere külas. 65 000€

Kui hing ihkab tagasi juurte juurde, siis tõeliselt eheda rehielamu leiab Pärnust 15 minuti autosõidu kauguselt. Kompleksi kuulub rehielamu, külalistemaja, saun, suitsusaun ja puukuur. Rehielamu, mis on ehitatud 1905. aastal, koosneb kahest magamistoast, elutoast ja rehetoast, milles on säilinud iidsele taluarhitektuurile omane muldpõrand. Rehetuppa on kogutud majale vastava ajastu tööriistu ja tarbeesemeid, mis aitavad mälestustel meeles püsida ja loovad meeleolu. Maja katab heas korras rookatus, mis on värskelt hooldatud. Rohkem pilte ja infot leiad SIIT.

4. Maaliline talukoht Laiksaare järve kaldal.

Nigula ja Luitemaa looduskaitsealade vahel asuv talu võlub eriliselt kauni asukohaga — maja ümbritseb ühelt poolt männimets, teiselt poolt järv ja kolmandalt jõgi. 20. sajandi alguses rajatud puidust talumaja läbis 2007. aastal põhjaliku renoveerimiskuuri. Majas on viis tuba, köök ja vannituba ning abihoonetes asuvad saun, ait, kuur ja suitsutusruum. Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

5. Või hoopis kodu üksikul saarel? Talu asub Saulepi külas Kõrksaare lõunaosas. 330 000€

2003. aastal valminud palkmaja on ehitatud arhailises stiilis — seinad on palkidest ja katus pilliroost. Suure terrassiga suvilas on kaks magamistuba, elutuba, köök, saunaruumid, panipaigad ja suur avatud lavats hoone teisel korrusel. Mis kodu veelgi erilisemaks teeb on see, et elamisele pääseb ligi vaid paadiga või mööda pikka kivimuuli — viimast vaid madala veetaseme juures. Erinevatel aegadel on saart kutsutud Kõrksaareks, Kõrgesaareks, Kõrksaks ja Poistesaareks. Saar on ca 2,5km pikk ja ca 0,5km lai. Müüdav kinnistu hõlmab enda alla kogu Kõrksaare lõunapoolse osa (24,2 ha). Vaata rohkem infot ja pilte SIIT.


Allikas: City24.ee

LOE LISAKS: