Klassik

Kopenhaageni südames Bredgadel asuv hiiglaslik, kahel korrusel paiknev mööblipood on tõeline paradiis skandinaavia vintage-mööbli austajatele. Siit leiab möödunud sajandi keskpaiga kuulsamaid Taani disainiklassikuid Arne Jacobseni munatoolidest kuni Poul Henningseni tuntud artišokivalgustiteni. Hinnad on disainiikoonidel küllaltki krõbedad, kuid kohalike poepidajate sõnul on väärtusliku mööblitüki näol tegu hea investeeringuga, mida on võimalik aastate pärast kallimalt edasi müüa. Disainipoodide leiud ongi peamiselt pärit kohalike kollektsionääride kogudest. Kopenhaagenisse sattujal tasub külastada ka teisi samal tänaval asuvaid disainpoode — Secher Scott, Copenhagen Design House, Jorgen L. Dalgaard jt.


Fredericia Furniture

Toolivabrikuna alustanud Fredericia Furniture on enam kui saja aastase traditsiooniga ettevõtte, kelle laia valikuga mööblikollektsioonidesse on panustanud Skandinaavia tuntuimad disainerid.

Praegu tegeleb ettevõte möödunud sajandi hitt-toodete taasprodutseerimisega ja on saavutanud ülemaailmse kuulsuse. Fredericia all toodetud nahast toolid on jõudnud Valentino ja Tom Fordi butiikidesse üle kogu maailma. Beyonce’i lemmik on ettevõtte toodetud Børge Mogenseni nahast ja tammepuidust “Hispaania tool”, mis on inspireritud keskaegsetest Hispaania toolidest ning stiliseeritud puhtasse ja rafineeritud taanipärasesse disainikeelde. Fredericia Furniture’i omaniku Thomas Graverseni sõnul on neile disainerite nimedest olulisem toote funktsionaalsus ja kestvus. Esmapilgul lihtsana tunduvad mööblitükid on detailideni läbimõeldud, mugavad, kvaliteetsed ja oma vormis ajatud. Need kriteeriumid tagavad ka mööblile klassikustaatuse.


Dansk Møbelkunst

Nii Kopenhaagenis kui ka Pariisis poode pidav Dansk Møbelkunst on pooleldi galerii ja pooleldi mööblipood. Nende valikusse kuuluvad vaid kõige eksklusiivsemad pärlid möödunud sajandi Skandinaavia parimatelt mööblidisaineritelt ja arhitektidelt. Esindusest leiab selliste staardisainerite nagu Finn Juhli, Hans Wegneri ja Arne Jacobseni ikoonilisi mööblitükke, mis on kõik hoolikalt restaureeritud.


Feldefer

Feldefer on kahel korrusel asuv sisustusbutiik, mis paistab silma Taani kontekstis iseäraliku valikuga. Valdav enamik poes leiduvast kraamist on prantsuse päritolu vanavara, mille sekka on eksinud üksikud Taanis toodetud valgustid. Poes kohtab eriliselt kummalisi nipsasjakesi, mille olemasolu peale annab tulla ka kõige pöörasematel kodusisustajatel. Feldeferi abiga on aga võimalik oma aed või interjöör momentaalselt eriliseks muuta.


Roxy Klassik

Roxy Klassik on üks Kopenhaageni suuremaid vintage-sisustuspoode, mis on end sisse seadnud lennujaama läheduseses asuvasse laohoonesse. Roxy valikust leiab laias valikus möödunud sajandist pärit Taani mööblit, keraamikat, valgusteid, kunstiteoseid, vaipu ja kõike muud, mida annab siduda kodu ja sisustusega. Lisaks tuntud nimedele leiab laost soodsamat masstoodagut. Mööblit ostetakse kokku nii eraisikutelt kui ka kollektsionääridelt ja see restaureeritakse kohapeal kliendi soovi järgi.


  • Kui satud Kopenhaagenisse, siis tasub neist kindlasti läbi astuda ja kui tead veel mõnda põnevat poodi, mis meil avastamata jäi, siis lisa see kommentaariumisse. Aitäh!
  • moodnekodu.ee külastas Kopenhaagenit ja sealt ka meie kolm eelmist Taani sarjas ilmunud lugu: