1. Merepiiriga-maamaja Vööla mere kaldal. Hind 426 000 eurot.
Mererand, põllumaa, metsamaa ja õueala… Kompleksil on ka põnev ajalugu, mis sai alguse vahetult enne II maailmasõda. Praegused omanikud ostsid majapidamise Johannes Admani vennalt, kes oli pärija. Johannes oli küla üks haritumaid poissmehi, pidades hävinud küla palvemajas teenistusi. Elas ainult vana eesti aja järgi, keeldus elektrist ja sellega kaasnevatest “hüvedest” ning pidas väga suurt mesilastarude kolooniat. Saunamaja juurde käib ka korralik tiik.
Vaata lähemalt SIIT.

2. Unikaalne talukompleks aastast 1919. Hind 195 000 eurot.
See muistne, valdavalt maakiviehitistest koosneva Tuudil asuva talukompleksi on Vabaõhumuuseum ära märkinud E-kultuuripärandis. Elumaja (rehielamu) on ehitatud 1925-ndal aastal freesitud palgist ja maakividest. Säilitatud on palju algupäraseid materjale ja sisustuselemente.
Maakivist uue rookatusega saunamaja (93 m²) on kapitaalselt renoveeritud endisest laudahoonest. Paekivist trepp viib saunamaja 2. korrusele, kuhu on kohandatud magamiskohad külalistele. Suurtest avaratest klaasustest pääseb paekivist kattega terrassile.
Kinnistul asuvad ka aidahooned. Vaata lähemalt SIIT.

3. Omanäoline renoveeritud elumaja! Hind 119 900 eurot.
Hooldatud õuealal asub 35 m2 suurune maakelder. Vaata lähemalt SIIT.

4. Merevaatega hubane maja! Hind 148 000 eurot.
Hubane ja eriline maakivist maja, imeilusa merevaate ja suure krundiga. Maja on täielikult renoveeritud: uus kivikatus, uued aknad, korralikud ja uued sooja andvad ahjud. Majal on päikesepaneelid ja tuulegeneraator, mis varustavad maja elektriga. Ideaalne koht, kui soovid olla sõltumatu. Majas on mõnus puuküttega saun.
Ülemise korruse ühest magamistoast pääseb rõdule, kus saab nautida päikest ja merevaadet. Mereni ligi 300 meetrit! Vaata lähemalt SIIT.

5. Kaunis mereäärne talu. Hind 110 000 eurot.
Matsalu rahvuspargi, mere ääres asub kaunis renoveeritud talu. Maja on Lääne-Eestile tüüpiline pikk rehielamu, mille ühes osas on olnud eluruumid ja teises osas rehealune. Elamu on täielikult renoveeritud — hoones on suur kaminaga saal, köök, magamistoad, tualett, duširuum ja abiruumid. Katusealusele pööningule on ehitatud korralik põrand, seinteks on katuseroog, mis muudab ruumi romantiliseks ja veidi metsiku miljööga paigaks. Majaesine on avatud õhtupäikesele, sissepääsu ees on suur katusealune terrass, kus on tore vaadata merre loojuvat päikest! Maja paikneb merest 70 kaugusel, 40 m merest asub vana sauna vundament, kuhu on võimalik rajada uus saun. 30m kaugusel on väike püstkoda, millest avaneb kaunis vaade Matsalu lahele. Vaata lähemalt SIIT.

6. Privaatne kodu metsade vahel mere ääres. Hind 198 000 eurot.

Laane kinnistu paikneb vanal, 19. sajandist pärit metsavahi kohal. Kinnistu külgneb RMK matkarajaga, külas 0,5 km kaugusel asub RMK Looduskeskus. Kauni liivase Pereaküla rannani on 2 km, Dirhami sadamani mööda metsateid 10 km ning Nõva sadamani Rannakülas 4 km, lähemate metsajärvedeni 400 m. Suurepärane paik inimesele, kes hindab privaatsust, vaikust ja elurikast loodust või on jahi- ja kalastushuvilised! Vaata lähemalt SIIT.

7. Privaatne kinnistu ajaloolises kalurikülas Matsalu looduskaitsealal. Hind 260 000 eurot.
Looduslikest materjalidest, hästi soojapidav, hingava seinakonstruktsiooniga puitmaja tervislikust eluviisist lugupidavale inimesele. Ka siseviimistluses on kasutatud ökoloogiliselt puhtaid materjale (kohupiimavärvi jms).
Maja siseustena on kasutatud vana elamu restaureeritud uksi, samuti on renoveeritud vana vann. Maja kütteallikaks on kamin-leivaahi.
Meri on vaid jalutuskäigu kaugusel (500 m), suur krunt on ümbritsetud põlispuudega ja krundil kasvavad mitukümmend vana viljakandvat õunapuud. Lähedal on matkarajad ja jalgrattateed.
Kiideva küla on pälvinud "Aasta küla 2009" tiitli. Mere ääres asuvas külas on sadam, seltsimaja, ujumiskoht, muuseum ja linnuvaatlustorn.
Vaata lähemalt SIIT.

8. Maja asub Haapsalu vanalinnas, Tagalahe rannikul. Hind 220 00 eurot.
Promenaad, vanalinna süda ja kuursaal on 400 m kaugusel, läedal on ka liinuvaatlustorn. Vaata lähemalt SIIT.

LOE VEEL: