Ühtlasi oli tegemist Voronja galerii kureeritud esimese korternäitusega Tallinnas. Kui Tartus on ülimenukate kodunäituste tava juurdunud juba tugevaks traditsiooniks, siis tallinlastele tutvustati küllaltki ebatavalist formaati esmakordselt kunstifestivali Tallinn Art Week raames. Näitusepaigaks valiti sisearhitekti Maarja Marga igati kodune kontor, mis lõi mõnusa dialoogi kunstiteoste sisuga. Kui tavapäraselt kuulub kunst galeriidesse või muuseumidesse, siis sellel näitusel lõi interjöör suurepärase dialoogi veidi kodusema miljööga.

Kuigi tööruumides on rõhk mõistagi töötamisel, kuulub kaasaegse kontori juurde ka avar köök ja puhkenurk ning miks mitte ka magamistuba, kus pingelistel perioodidel öid ja päevi töötades korraks silm looja lasta.

Huupi teosed dokumenteerivad tema kui pereema viimase kolme aasta juhtumisi laste saamisest ja abiellumisest kuni lahutuseni. Näitus algab idülliliste perepiltidega, mis kujutavad pereliikmeid argistes stseenides — koos einestamas või laste ja nende mängukaaslastega aega veetmas. Stsenaariumi lõppvaatust illustreerib autoportree korteri puhketoas.

Et koduperenaise elu kipub ikka ümber köögi tiirlema, on ka teoste nimed toiduteemalised ja kannavad peeneid prantsusekeelseid nimetusi, välja arvatud teos “Arve, palun”, mis tähistab seeria kontseptuaalset lõppu.

  • Huupi näitus aadressil Tatari 25-15 on huvilistele avatud 14-15 juunil, kell 16-20. Vaata rohkem infot Voronja galerii Facebooki lehelt.

LOE LISAKS:

Jaga
Kommentaarid