Korteri tähelepanuväärsemaks osaks on nutikad sisseehitatud kapid, mida leiab nii köögist, esikust kui ka vannitoast. Enamik mööblist valmistati eritellimusel, et ruum maksimaalselt ära kasutada. Küllaltki pisikesse korterisse lihtsalt ei mahtunud standardses suuruses asjad. Renoveerimise käigus säilitati algselt ühiskorterina funktsioneerinud elamisele omane ruumide paigutus. Ülemisel korrusel asuvad pisike koridor ja tualettrumm, alumisel elu- ja magamistuba.

Korteriomanik soovis, et elamises leiaks koha vaid looduslikud materjalid. Põrandaid ja trepiastmeid katab tammeparkett. Trepp ise on samuti valmistatud puidust. Trepi kuju on täpselt selline nagu selle joonistas 1920ndatel kortermaja arhitekt Moisei Ginzburg. Maja ise valmis 1931 aastal.

Kuna ruum on piiratud, kasutati ära kõikvõimalikud nurgatagused. Trepi alla ehitati kapid. Sisearhitekti hinnangul oli see parim viis asjade paigutamiseks pisikesel alal, sest nii püsib tilluke korter liigsetest asjadest ja visuaalsest mürast puhtana.

Renoveerimise ajal tekitasid suurimat muret maja vanad ja nõrgad seinad. Asjad, mis tavaliselt kinnitatakse seinale, vajasid lisatoestust. Näiteks raamaturiiul vajas roostevabast terasest raami. Muidu poleks see raskele koormale lihtsalt vastu pidanud.

Ümber tehti ka vee- ja küttesüsteem. Suurimaks väljakutseks olid äravoolutorud. Nendega seoses tehti koostööd nii naabrite kui ka ametivõimudega. Kõik tööd võtsid planeeritust palju rohkem aega, kuid tulemus oli seda muidugi väärt.

Raamaturiiulil on eraldi nišš klapptoolidele. See on nutikas lahendus mitmel põhjusel — esiteks said külaliste jaoks mõeldud lisatoolid praktilise koha. Teiseks andis see võimaluse raamaturiiulit loogiliselt niši mõõtudesse sobitada, ilma et see aknast langevat valgust varjama hakkaks.

Kui maja 1920-ndate lõpus projekteeriti, ei olnud linnakorterites tavaks sööki igapäevaselt kodus valmistada. Toidu tegemiseks olid ette nähtud ühisköögid. Ka köögi ehitamine korterisse sai renoveerimistööde käigus omaette väljakutseks. Köögikapi planeerimisel loeti igat sentimeetrit ja igat võimalikku detaili. Isegi juurviljadele ehitati õhutusega kast ning multifunktsionaalne köök peideti puidutooni kapiuste taha.

Köögipind on veekindla lakiga töödeldud tammevineer. Kraanikausi ümbrust katab marmor. Kraanikausist paremale jääb sisearhitekti enda disainitud nõudekuivatusrest, millelt voolab vesi otse kraanikaussi. Pliidi kohale oli raske leida õhupuhastajat ja selle valmistamiseks kasutati 3D-printimistehnoloogiat. Kubule lisati võimas, kuid müravaba mootor.

Köögi kõrvale seati sisse pesumasinaga kapp. Pesumasina kohal on sahtel pesule. Sahtli kohal omakorda riiul pesuvahenditele. Riidekapi kõrval on kardinapuu, millega saab eraldada elu- ja magamistuba.

Vannitoaga ühendatud magamistuba on kujundatud lihtsalt ja tagasihoidlikult ning põhitooniks on puhas valge. Üleliigseid asju ruumist ei leia, sest eesmärk oli teha ruum võimalikult valgusküllane.

Lisaks on vannitoa ühes seinas ümmargune klaasaken, mis ka vannituppa magamistoa kaudu rohkem päevavalgust toob.

Allikas: houzz.com