Maalähedase köögi kujundamisel on võtmesõnadeks loomulikult looduslikud materjalid — naturaalne puit ja kivi. See köök on ideaalne näide, kuidas maalähedased materjalid omavahel harmoneeruma panna. Moodsad detailid nagu näiteks õhupuhastaja on peidetud eritellimusena valminud katte alla.

Ka siinset kööki kroonib omapärane õhupuhastaja. Sisustuses tasub katsetada ka etnomustreid ja ajakohaseid tekstiile.

Ühe korraliku taluköögi juurde kuulus vanasti massiivne söögilaud ja korralik riiulitega kapp, kuhu mahutada nõud ja toiduained.

Lahe idee — riiuli võib viia ka akna kohale!

Riiuliteks sobivad imeliselt hästi ka pisut ajahambast puretud puitkastid puuviljakastidest veinikastideni.

Skandinaavia stiilis taluinterjöörid on valgemad ja helgemad. Palju kohtab valgeks värvitud täispuitu, mida on veidi miksitud naturaalses toonis detailidega.

Ühe õige maalähedase köögi au ja uhkus seisneb interjööri eripärade ärakasutamises — näiteks on siin esile toodud uhked puittalad. Ehedalt rustikaalne köök nõuab sobivat interjööri ja seetõttu on nn “talumööblit” algajal kodukujundajal väga raske moodsasse linnakorterisse sobitada. Piiri kitši ja hubase kujunduse vahel on kerge ületada.

Linnakorteris võib aga oskuslikult maalähedasi detaile kaasaegsetega miksides saavutada väga laheda tulemuse. Neutraalsed valged “metrooplaadid” ja puidust riiul loovad kena koosluse.

Kuigi valge on maalähedaste elementide taustal kahtlemata üks parimaid valikuid, annab hea tulemuse ka hall. Sel pildil pehmendavad halli konreetset ilmet punutud toolid.

Võib ka vastupidi — hallikast puidust köögisaart ilmestavad siin erksalt sinised metalltoolid.

Musta ja valge ajatu kooslus on alati turvaline valik.

LOE LISAKS: