Ajaloolise Engelhardti maja kolmandal korrusel asuva korteri suurus ja lagede kõrgus (kuni 6 m) võimaldas ruumid paigutada kahele tasapinnale. Galerii põhimõttel lahendatud ülemine korrus toob korterisse avarust ja rohked puittalad annavad kogu miljööle lummava iseloomu.

Korteri kaht korrust ühendab monoliitne metalltrepp, mille juurde kuulub ka filigraanse mustriga metallpannoo. Pannoo ulatub ülemise korruseni ning ümbritseb balustraadina teise korruse puhketuba.

Sisekujunduses on kasutatud valdavalt naturaalseid ja hinnalisi materjale ning loodusest inspireeritud värvigammat. Enamik eritellimusel valmistatud sisustuselementidest ja mööbliesemeist on kodumaine toodang.

Viietoalise korteri alumisele korrusele on oskuslikult peidetud ka kaks magamistuba, majapidamisala, duširuum ja külaliste tualett. Ülemiselt korruselt leiab suure magamistoa, saunaga vannitoa ja õdusa miljööga ruumi, mis on kujundatud puhke-või arvutitoana.

Ülemise korruse viimistlusmaterjalide ja kujunduselementide valik toetab alumise korruse interjööri kontseptsiooni, mille märksõnad on modernsus, innovaatilisus ning väärikas värvi- ja materjalikäsitlus. Vannitoa aktsendiks on Itaaliast tellitud eksklusiivne, tammepuidust detailidega metallvann ja diskreetne valgustus.

Laial tänaval asuv hoone ise on üks vormipuhtamaid neorenessanss-stiilis ehitisi Tallinnas, mille vanemad konstruktsioonid pärinevad keskajast. 14. sajandi alguses oli kinnistul puithoonestus — elumaja ja hobusetall, mis 15. sajandil asendati suure paekivielamu, aidahoone ja väikemajaga. Elamukompleksi tänavapoolse maja neorenessansskikku ilmet seostatakse omanikevahetusega aastal 1791, mil kinnistu läks Stackelbergide suguvõsa valdusesse ja see kuulus neile kuni riigistamiseni 1940. aastal. Hoone välisilme uuenduse arhitektiks sai 19. sajandil baltisaksa päritolu Alexander Rudolf von Engelhardt. Peafassaadi uus arhitektuurne lahendus lähtub Firenze Palazzo Strozzi eeskujust — fassaadi kujundavad krohvrustika, ümarkaarsed aknad ning räästajoone konsoolkarniisi ilmestavad astmikfrontoon ja vapitahvlit hoidvad greifid.

Vaata rohkem pilte galeriist:

See kena korter on müügis. Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

LOE LISAKS: