Toimumispaik
Esiteks peab jälgima, mida ütleb ilmaprognoos, sest selles sõltub, kas pidu saab pidada lageda taeva all või peab otsima varjualuse. Imehästi sobivad selleks puhuks terrass, aiapaviljon või väliköök, sest neis on lihtne toimetada ja ka istumisvõimalus on olemas.

Kui ilm lubab ning on plaanis korraldada midagi ainulaadset, võib laua paigutada ka lihtsalt looduskaunisse paika, kust avaneb ilus vaade näiteks aiale või veekogule. Kuid ega ka laud iseenesest pole mingisugune reegel. Erilise elamuse saab, kui luua lõhnavate lillede-põõsaste vahele lesila, mille sarnast ükski külaline varem näinud pole. Piiritle ala sättides pesunööridele õrnad rätikud või kasuta õunapuud tugipunktina, et ehitada boheemlaslik telk. Kõik sõltub lõppkokkuvõttes nii rahvahulgast, aia suurusest kui ka iseenda fantaasialennust.

Peopaiga kujundamine
Peopaiga dekoreerimine sõltub suuresti ürituse olemusest — kas tegu on viisakama koosviibimisega või maalähedase grilliõhtuga.

Kattes kena laua, kasuta laudlina ja aseta laua keskele pikuti küünlaid, lilleõisi, helmeid. Asjakohased on käsitsi valmistatud lihtsad küünlaalused taaskasutatud väikestest purkidest ja takunöörist. Neid võid samuti riputada laua kohale või puuoksale, pistes nendesse õrnad lilleõied või teeküünlad.

Boheemlaslikum lähenemine on rajada muruplatsile lesila. Istumise tarbeks muretse sisustuspoest pehmeid istepatju või kott-toole, samuti võib üles panna võrkkiige, milles mugav mõtteid mõlgutada. 

Mõnusad elemendid on paberist või puuvillast valguspallid, mis päevavalguses on lõbusaks dekoratsiooniks, õhtuhämaruses hubaseks valgusallikaks. Ära unusta külalistele sooje pleede hankida, sest suveõhtul võib ilm heitlik olla!

Toit ja meelelahutus
Mis on üks aiapidu ilma hõrgu söögi ja joovastava märjukeseta? Hea idee on lasta igal külalisel midagi suupärast kaasa võtta, nii ei pea korraldaja tervet koormat enda õlul kandma.

Suveõhtu juurde passib hästi mahlakas grill-liha või -kala ja köögiviljad, mõnus kodune dipikaste ning midagi meelepärast ka taimetoitlastele, sest neid on meie hulgas üha enam. 

Aseta lähedusse ka ürdipotid, mis pakuvad värskeid maitseid ja silmailu. Kui magustoiduks on klassikaliselt koogid, siis seekord võiks külalistele pakkuda midagi ootamatut. Serveeri näiteks grillitud banaani isetehtud vaniljejäätisega. Kui elekter ja blender on käepärast, siis on kuumal suvepäeval tõeliseks naudinguks jahutav jääga smuuti.

Mõnusale aiapeole lisab vunki elav tuli, mängud ja musikaalne sõber, kes kitarrimänguga meelt lahutab.

  • Kui sinulgi on plaanis üks kaunilt ja omanäoliselt dekoreeritud aiapidu või piknik, siis saada meile sellest pilt või pildid märgusõnaga "aiapidu" aadressil moodnekodu@delfi.ee