Et ruumis valdaks pariisilikult elegantne hõng, värvi tuba pastelsetesse heledatesse toonidesse. Parem oleks loobuda erksatest toonidest ja kirjudest tapeetidest. Sama kehtib ka mööbli kohta — mida lihtsam ja õhulisem on ruum, seda kergema tunde ta tekitab.

Kõike lihtsam viis oma toale pisut luksust ja glamuuri lisada, on riputada lakke lühter. Oluline on, et lühter sobiks oma suuruselt ülejäänud ruumi mõõtmetega. Klassikalise välimusega lühter ei tähenda, et ülejäänud ruumis ei võiks kasutada modernset ja minimalistlikku mööblit. Prantslased armastavadki ajalooliseid stiile kaasaegse lihtsusega segada.

Oluliseks aksessuaariks on ka vaip, mis aitab ruumi üldmuljet terviklikuks siduda ning toob heledasse ruumi pisut pehmust. Vaip võib olla hele ja kaasaegne, kuid hästi mõjuvad ka klassikalises stiilis vaibad.

Pisikeseks kuid mõjusaks detailiks on samet — kasuta seda patjade või kardinate juures või hoopis polsterdusena mõnel ruumi täiendaval toolikesel või järil.

Kui sametkattega tugitool või järi ei taha tuppa mahtuda, siis olgu tähelepanu laheda disainiga voodil. Pariisiliku meeleolu loovad näiteks polsterdatud peatsiga voodid.

Magamistoas võiks olla ka üks kaunis aktsentsein, mis on kaetud iluliistude või õrna mustrilise tapeediga.

Pariisiliku magamistoa muudavad luksuslikuks pisidetailid, milleks on kindlasti ka kardinad. Need võiksid olla velvetist või siidist ja ulatuda maani. Kardinad võiksid olla pisut pikemad kui vaja. Nii langeb alumine osa vabalt põrandale.

Koha võiksid leida ka peeglile. Enamikes Pariisi korterites on magamistoas kaunid kaminasimsid, kuid selle puudumisel võid peegli asetada ka kummutile.

  • Kui sul on tervikliku kujundusega inspireeriv magamistuba, siis haara kaamera ja osale fotovõistlusel “MEIE KODU 2018” kategoorias MAGAMISTUBA. Vaheauhinna võitja selgub rahvahääletusel juuni lõpus ja vaheauhinna, 250-eurose kinkekaardi on välja pannud Rave Mööbel. Rave Mööbel on välja pannud ka magamistoa kategooria peaauhinna — 500-eurose kinkekaardi, mille võitja kuulutatakse välja novembris. Kategooria üldvõitja selgitab välja žürii. Kõik vaheauhindade võitjad osalevad ka finaalis. Osalema pääsed SIIT.

LOE LISAKS: