Korteri renoveerimisel sai eesmärgiks praktiline ja rohkete panipaikadega funktsionaalne ruum, mis võimaldaks interjööril oma puhtas minimalismis ka igapäevaselt toimida, välistades üleliigsed esemed, mille jaoks kuskil kohta ei ole. Nii said sisekujunduse lähtepunktiks mahukad eritellimusena valminud kapid.

Köögis jaotati 7 meetri pikkune sein eraldi aladeks: üks pool võimaldab mugavat kokkamist ja puhkenurk toimib omamoodi elutoana. Istekoha all asuvad mõistagi sahtlid ja selle kohal omakorda mahukad kapid.

Põrandaid katab kogu korteri ulatuses naturaalne männilaud, mis on kenasti harmoneeruma pandud valgete ja kollaste toonidega. Ka tekstiilid, valgustid ja pisemadki sisustusaksessuaarid on valitud kollastes toonides pidades silmas korteri üldist koloriiti.

Olenemata julgest värvivalikust, lähtub kogu korteri viimistlus põhimõttest “vähem on rohkem”. Ei mingeid seinaplaate köögi tagaseinas ega uhkeid tööpindu — kõik olgu lihtsamast lihtsam.

Pisike magamistuba on kogu elamises üks väheseid kohti, mis on kollase heldest puudutusest ilma jäänud. Ülejäänud korterile iseloomulikule karakterile viitavad vaid üksikud detailid. Heaks ja praktiliseks lahenduseks on suur riidekapp, mis on ehitatud ukseava ümber.

Ukseavadele on lähenetud loovalt mujalgi — töö- ja söögitoana kasutuses olevasse ruumi viib kollaseks võõbatud ukseava.

Ka vannituba paistab silma oma stiilsete ja nutikate lahendustega. Kollast täiendavad siin hallid toonid ja laheda disainiga betoonist valamu.

Vaata rohkem pilte galeriist:

Allikas: Lookofsky Architecture. Jälgi ka arhitektuuribüroo Instagrami kontot.

Fotod: Matias Hamrén, stilistika: Hanna Tunemar

LOE LISAKS: