Tihti on teismelise lemmikvärviks must. Kantakse musti riideid, vahel värvitakse mustaks toa üks sein, vahel terve tuba. Nimelt sobib must värv hästi selleks, et heita pilk enesesse, õppida ennast tundma ja end ümbritseva maailma suhtes positsioneerima. Mis on teismelise põhiprobleemid? Kes ma olen, kuhu ma kuulun jne… Täpselt sellised küsimused, mida on kaitsva musta varjus hea lahti harutada.

Nooruki eraldajad on kindlasti televiisor ja arvuti. Kui arvuti on pandud töötuppa või vahekordori, siis tuleb nooruk oma toast välja ja suhtleb enam perekonnaga. Sama kehtib televiisori puhul. Laps on sunnitud oma „koopast” välja tulema, perega kommunikeeruma ja õppima teistega arvestama, mida ja kui palju televiisorist vaadata.

Lastetoa aknad ei pea olema liiga suured. Piisab ühest aknast, vajadusel lisaks ühest katuseaknast. Suurem klaaspind viitab liiga varjasele kontakti saavutamisele välismaailmaga ja lapse, eriti nooruki huvid on pigem kodunt välja suunatud.

Nooruki eraldumisele kodust ja perest viitab ka see, kui tema tuba asub pere teistest tubadest eraldi (see küsimusi võib tekkida L-kujulise kodu põhjapinna puhul).

  • 13-18-aastase lemmikvärv on must, sest see aitab ennast tundma õppida.
  • Toa uksele tuleb koputada — see näitab austust lapsesse.
  • Vanemal ei ole õigust käia nooruki tuba koristamas.
  • Voodikoht ei tohi asuda ukse ja akna vahel. Parim koht on uksest kõige vähem silma torkava seina ääres (nii et ukse avades ei lange pilk kohe voodile).
  • Kontrollige, et nooruki voodi vastu ei jää peeglit või peegeldavat pinda ‑ see tekitab asjatuid alateadlikke hirmusid. Juhul kui tütarlaps soovib oma tuppa peeglit, siis sobib selleks pigem buduaarilik kosmeetika- ja peeglilaud, mida saab soovi korral ka kinni katta (näiteks kapiukse taha) või ära pöörata.
  • Ei tasu liialdada toalilledega, kui kasutada, siis kitsalehelisi taimi.

Noore inimese toas saavad kokku erinevas energias tegevused — magamine, õppimine, nautlemine. Selleks, et ruum toetaks noore inimese otsinguid, tasub ruumi eri teemad üksteisest eraldada, kas sirmi, riiuli, taime, kanga või mõne muu detailiga. Antud toas on sellega hästi hakkama saadud.

Must, üldse tumedad toonid on nooruki lemmikvärve. Iseenda tundmaõppimise ja määratlemise tulemusena, võib värvivalik teha päris suure hüppe.

Oma loomingut, oskusi, ideid võib alati mööblile või seinale luua. Mis on veel noortepärasem kunst kui garffiti.

Erksad toonid, moodsad vormid, põnevad lahendused kuuluvad nooruki toa juurde. Sõltub maitsest.

Ja mis on veel olulisem kui mugav, kutsuv ja tehniliselt hästitöötav puhkenurk.

Ruumis eri tegevuste eraldamine on kitsas ja väikeses ruumis päris keeruline.