Välisukse värvi saab valida selle järgi, millise ilmakaare suunas uks paikneb ja milline element vastava ilmakaarega kokku käib. Kui põhielemendi värvidest ükski ei sobi, siis on võimalik kasutada ka mõne põhielementi toetava elemendi värvi. Koduukse õige ilmakaare määramiseks võib kasutada tavalist kompassi või pöörduda tänapäevasemate lahenduste poole ja kasutada nutitelefoni rakendust.

Idasuunaliste uste puhul kasuta maatoonis värve

Feng shui järgi on idakaare element puu. Kui koduuks vaatab ida suunas, siis on sellele sobivateks värvideks roheline, pruun ja teised puidutoonid. Kui need ülejäänud koduga siiski kokku ei sobi, on võimalus kasutada puitu toetava elemendiga ehk veega kokku kuuluvaid värve, mis on must, sinine ja lilla.

Foto: Shutterstock


Lase heaolu sisse kagusuunalisest uksest

Kagusuunalise ukse puhul võib kasutada samu värve nagu idasuunalise puhul, sest mõlemaga käib kokku sama element — puu. Kagu suunas toovad head energiat ka vee ja maa elemendid ning kagu suunda seostatakse raha ja rikkuse energiaga. Seega teisteks sobivateks värvideks on sinine, must, väga hele kollane ja maatoonid.

Foto: Unsplash

Lõunasuunalistele ustele lisa veidike särtsu

Lõunakaar on ainus suund, mille põhielemendiks on tuli. Seega lõunasuunalise ukse parimaks värviks on muidugi punane. Teised tulega sobivad värvid on kollane, lilla, oranž, roosa, koralli beež ja lillakaspunane. Lõunasuunalise ukse ja tule elemendiga sobivad ka puiduga seotud värvid, näiteks roheline ja pruun.

Foto: Shutterstock

Armasta oma kagusuunalist ust

See üleskutse võib kõlada veidralt, kuid just kagu suunda seostatakse feng shui järgi emaliku energiaga ning abielu ja armastusega. Need energiad on seotud maa elemendi ja seda esindavate värvidega, nagu helekollane, beež ja savi- või maatoonid. Maa elemendiga on seotud ka tuli ja seda esindavad värvid — punane, kollane, roosa, oranž, koralli beež ja lillakaspunane.

Foto: Shutterstock

Läänekaar ja metallid

Läänekaarde suunatud uksega käib kokku metalli element ning sellele sobivad värvid on valge, hall ja metallitoonid. Metalli toetavaks elemendiks on maa ning seega on teisteks sobivateks toonideks helekollane, beež, savi- ja maatoonid. Samadest elementidest ja värvidest võib lähtuda ka loodesuunalise ukse puhul.

Foto: Unsplash

Põhjakaar ja tumedad toonid

Feng shui järgi käib vesi põhielemendina kokku ainult põhjakaarega. Seega sobivad põhjasuunalise uksega hästi kokku tumedad värvid — must ja sinine. Kuna vesi on seotud metalliga, siis sobivad sellele ukse ka metalli elemendiga kokku käivad värvid — valge, hall ja metallitoonid.

Foto: Shutterstock

Kirdekaare uks olgu heledat värvi

Kirdesuunaline uks on avatud vaimse kasvamise ja harituse energiale ning seotud elemendiks on maa. Maa elemendiga sobivad värvid on helekollane, beež, savitoon ja maatoonid. Peale maa elemendi värvide sobivad kirdesuunalise uksega kokku ka tule värvid, mis on punane, kollane, roosa, oranž, koralli beež ja lillakaspunane.

Foto: Unsplash

Allikas: thespruce.com

LOE LISAKS: