Maa energias inimesed (sünniaasta viimane number 8 või 9, näiteks 2008 ja 2009) on kannatlikud, järjekindlad ja omavad suurt sisemist energiat. Oma väljendustes on Maa inimene pigem tagasihoidlik, tema liigutused on aeglased, isegi kohmakad. Tema kõne on läbi mõeldud, ta räägib pigem vähe kui palju. Tema sõnum on selge, konkreetne, liigsete lisandusteta. Söök, söömine ja söögitegemine peab pakkuma talle naudingut.

Maa inimesed võib jagada kahte rühma. Esiteks stabiilne, praktiline, maine ja toekas maa sool tüüp. Nad võivad olla aeglased ja kaalutletud, kuid on tulemuslikud. Teiseks aga heatujulised seiklejad, kes on valmis katsumusteks. Nad on tõrksad ülemvõimule, sageli allumatud, tahavad ise kontrolli omada ja vägesid juhtida. Nad armastavad pidutseda ja on elu suhtes kirglikud.

Kindlasti ei puudu Maa stiihial ka negatiivne pool. Negatiivsed jooned on seotud idealistlike liikumistega, uskumustega ja mingisse ideesse, mõttesse või eelarvamusse klammerdumisega Maa inimese arvamust on väga raske muuta. Samuti võib ta olla pisiasjades noriv, vahetevahel isegi jäik, kitsarinnaline ja kangekaelne, endassesulguv.

  • Kas tunned end eelnevas ära ja kas see iseloomustab sinu kodu kujunemist?

Maa kodu on mugav, lihtne ja tugev. Eelistatakse nelinurkset kodu, kus puuduvad liigsed lisandid. Maa energiat kannavad endas materjalid nagu tellised, savi, muld, portselan, keraamika, üldse pehmed kivid (kriit, kips). Esemetest kuuluvad siia paksud vaibad, pehme riidega kaetud mööbel, uhked dekoratiivelemendid. Pigem üks suur maal seinas kui kümme väikest, mis on omane Tule ja Metalli energiale. Esemetest kuuluvad siia veel skulptuurid, kivist (või kandilised) lillepostamendid – esemed, mis jäävad ruumi sisenedes kohe silma. Samuti kannavad Maa energiat meie rõivad ja jalanõud, kõik kodutekstiilid. Põhivärv on pruun, kuid siia kuuluvad kollane, kuldne. Samuti punakaspruunid, kollakaspruunid, beežid, pärlmutter, liivakarva toonid. Maa vorm on nelinurkne, kandliline, ruut ja ristkülik.

Klassikaline Maa elemendis magamistuba – nii värvilt kui vormilt. Pildi iseloom on magamistuppa sobilik, kuid pilt võiks asuda nii, et seda saaks voodis olles nautida.