Koridor on uks meie eluenergiale, teekond sinna ja sealt edasi peab olema takistusteta, kutsuv ja puhas. Kui chi meie kodus on värske ja liikuv, aitab see kaasa uute võimaluste ilmnemisele elus.

Kui eluenergia voolab, on meil selgem siht ning meie tegemised sujuvad takistusteta. Kui tunnete, et olete oma elus justkui “kinni jäänud” ning koju jõudes valdab teid loidus ja tegevusetus, siis vaadake üle chi teekond teie majja või korterisse.

Selleks, et teha kindlaks, kas energia saab takistusteta teie koju tulla, käige läbi tema teekond ning alustage juba õuest. Jalutage tähelepanelikult tänavalt oma kodu peaukseni ja pange tähele, kas teekond on takistusteta või segab seda miski:

  • Kas tee on puhas või takistavad liikumist augud teel või ülekasvanud põõsad? Lohakile jäetud aiavoolik või aiakäru? Laste mänguasjad?
  • Kas maja või korteri number on korralikult näha? On ta üldse olemas?
  • Kas väliskoridor on puhas ja hästi valgustatud?
  • Kas uks käib takistusteta kinni-lahti? Kas ukselink on korras?
  • Kas ukse taha ei ole korjatud äraviimist ootavaid asju — prügikott, kastid, vana mööbliese?

See teekond peab olema laitmatult korras! Ükskõik milline ülalmainitud probleem avaldab halba mõju meie elule ja need tuleb kõrvaldada. Väga lihtne nipp — kõik, mis ei täida ilu, mugavuse või turvalisuse eesmärki, tuleb eemaldada. Siia alla kuuluvad ka kuivanud või haiged taimed. Juurige nad välja, sest nad ei toeta teid enam oma energiaga — neil on hoopis vastupidine efekt.

Kodu uks olgu korralik ja turvaline

Hea, kui teie kodu uks ei ole otse lifti vastas — see võib ära viia kodu rikkuse. Samuti ei ole hea, kui otse kodu ukse vastas on alla viiv pikk trepp, see võib viidata asjaolule, et asjad teie elus kipuvad minema allmäge. Uksest sisse astudes oleks hea, kui vastas ei ole otse trepp või aken. Treppi mööda võib energia minna otse üles teisele korrusele, otse ukse vastas oleva akna kaudu aga kipub energia kohe ära minema. Mõlemal juhul aitab ukse ja takistuse vahele riputatav lihvitud kristallkuul.

Ja nüüd vaadake üle oma kodu sisekoridor — kas siit edasiliikumiseks on teekond vaba ja meeldiv?

Chi peab tahtma meie koju tulla ja sealt edasi teistesse ruumidesse liikuda, looge selleks kutsuv keskkond!

Mõned nädalad tagasi käisin ühe sõbra juures, kes kutsus mind oma kodu üle vaatama. Tema mureks oli see, et enne koju jõudmist on ta tahet ja energiat täis, kuid kohe kui koju jõuab, siis see kõik kaob. Kodus olles ei taha ta teha muud kui vedeleda diivanil. Kõik, mida teha plaanib, see sinna ka jääb. Tema koju sisse astudes sain ma aru, milles probleem. See sai alguse juba välistrepikojast, mis oli pime ja korteriuksest, millel puudus korteri number. Korteriuksest sisse astudes võttis vastu suur riidevirn ja hulk jalanõusid, nagu elaks seal sajajalgne. Ja sinna see
energia sukeldus ega jõudnudki tubadesse edasi.

Et energia koridori kinni ei jääks, peab see olema väga puhas ja asjadest vaba. Jälgige siin ka feng shui põhitõde — eemaldage kõik, mis takistab vaba liikumist. Kui juba ise oma asjadesse takerduda või end nende otsa ära lüüa, siis uskuge — seda teeb ka energia.

Valgust ja avarust!

Kõige ideaalsem on koridor, millesse astudes avaneb kaunis vaatepilt, mis on valge ja avar. Tihti kipuvad koridorid aga olema väikesed ja kitsad, sel juhul järgige järgmisi asju:

  • Paigaldage koridori väga hea valgustus. Ja kui ta on erakordselt pime, siis hoidke seal tuled
  • põlemas vähemalt mitu tundi päevas.
  • Pange kappi ära kõik jalanõud, mida igapäevaselt ei kanna, et hoida tee vaba.
  • Samuti pange nagist kappi kõik üleriided, mida igapevaselt ei kanna ja jätke välja vaid vajalikud esemed.
  • Et koridoris liigset pudi-padi ei tekiks, siis paigutage kõik väikesed vidinad näiteks ühte kenasse puidust korvi, nii on taas energia liikumiseks vähem takistusi.
  • Et luua koridoris visuaalselt rohkem avarust, siis paigaldage siia suur peegel. Kuid jälgige, et peeglist peegelduks vaid meeldivad asjad ja et see ei oleks otse ukse vastas.
  • Paigaldage siia mõni kaunis maal või foto, mis kutsub korterisse edasi tulema.
  • Parimad toonid koridori on heledad, eredad värvid. Eriti juhul, kui siia paistab vähe
  • päikesevalgust. Tumedamaid toone kasutada vaid väga avara esiku puhul.

Avarama esiku puhul võib kasutada kujunduses tumedamaid toone, alloleva näite puhul on väga
suureks plussiks hea valgustus ja päevavalgus. Oluline on jälgida, et peeglist peegelduks vaid meeldivad asjad.

Väikese koridori puhul kasutage heledaid ja erksaid toone ning head valgustust. Ruumi avardamiseks on hea paigaldada seinale peegel.

Kui võtame chi oma koju meeldivalt vastu, siis saab ta takistuseta liikuda edasi teistesse ruumidesse, mis mõjutavad erinevaid valdkondi meie elus.

Lõpetuseks: jälgige, et teie korteri või maja uksel oleks kindlasti number, uksematt puhas ja ukselink töökorras.

Järgmisel korral räägime lähemalt köögist, mis on feng shui järgi sama oluline ruum kui magamistuba, millest oli juttu eelmises artiklis.

LOE VEEL: