Mõelge korraks magamistoa peale — mis energiad seal võivad olla? Mis toimub teie voodi all? On see tühi või olete sinna paigutanud asjad, mis mujale ei mahu või mida tihti ei kasuta? Mis on kappides? On seal asjad, mis teile on vajalikud, on need asjad meeldivad? Kes on selles toas viibinud? Milliste emotsioonidega?

Magamistuba sümboliseerib SUHTEID ja suhted mõjutavad meid igapäevaselt väga palju, seega vaatame järgnevalt, mida pidada silmas oma magamistuba kujundades. Magamistuba peab täielikult toetama meid une ajal, et oleksime hommikul ärgates täis energiat. Olulisem, millises bagua tsoonis meie magamistuba asub, on hoopis see, kuidas me magamistoa kujundame. Kesksel kohal siin on voodi — paik, kus puhkame. Me saame kujundada väga kauni ja mugava magamistoa samal ajal silmas pidades feng shui põhimõtteid.

Voodit ei ole hea asetada selliselt, et pea jääb aknaseina. See ei paku meile piisavalt tuge ega turvatunnet magamise ajal. Kui see on aga ainus asend, kuidas saab voodi paigutada, siis peab voodil olema tugev peats, mis pakub kaitset.

Feng shui kohaselt peab voodi asetsema toas juhtpositsioonis, see tähendab, et voodis olles peab olema ülevaade tuppa sisenejast ja seljatagune peab olema kaitstud ning turvaline. Parim asetus on selline, et peatsisse jääb sein ilma akendeta ning vasakule ja paremale seinajupp, kus ei ole uksi-aknaid. Et tekiks tunne, justkui istuksid suures turvalises käetugedega tugitoolis.

Kui voodis lamades ei ole näha tuppa sisenejat, siis paigaldage seinale peegel, mis tagab ülevaate magamistoa uksest. Seejuures on oluline, et magades ei näeks peeglist iseennast ning et see ei peegeldaks otseselt voodit, mis võib tuua liigseid inimesi teie suhtesse.

Siin on vastuolu mitme feng shui reegliga, mis kvaliteetset und segavad ja ellu soovimatuid olukordi võivad tuua — voodi asub akende ja kaldlae all ning voodi ja magajad peegelduvad kapi klaasustel.

Paljud valivad voodi paigutust selle järgi, et magades jääks pea põhja suunas, kuid suunast olulisem on tagada hoopis voodi turvaline asetus. Ärge paigutage voodit toa keskele, see võib põhjustada tasakaalutust ja ebakindlust teie elus.

Üldjuhul on hea voodi asetuse leidmine võimalik pea igas toas, kuid oluline on siinkohal jälgida, et voodi ei asetseks jalutsiga otse uksest või aknast välja. Sellisel juhul voolab meie energia magades uksest-aknast välja. Kui aga voodit ei anna kuidagi teisiti sättida ja magades jäävad jalad akna poole, siis tuleks osta voodi, millel on kõrgem jalutsi osa või paigutada voodi jalutsisse näiteks kummut, mis peatab energia äravoolu. Kuid ärge paigutage kunagi voodit nii, et magaksite
jalad otse uksest välja, see on tervisele kahjulik.

Kaldus laed ja katuseaknad on sha chi allikad, väldi voodi paigutamist nende alla. Kui seda tõesti ole võimalik kuidagi vältida, siis riputa lihvitud kristallkuul voodi kohale.

Kui võimalik, siis paigutage voodi nii, et ta ei jääks otse ukse ja akna vahele, sest seda teed pidi liikuv energia ei võimalda rahulikku und. Ja kui voodi on näiteks küljega otse ukse vastas, siis sealt sisse tulvav chi põrkub otse vastu magajat ja lisaks häiritud unele võib pikema aja jooksul tekitada ka probleeme selles piirkonnas, kuhu ta põrkub.

Oluline on jätta voodi mõlemale poolele vaba ruumi vähemalt 45 cm. Kui voodi on ühe küljega vastu seina, siis paneme oma energia kinni. Ja isegi kui ollakse vallaline, on soovitav hõivata magades üks voodi pool, mitte magada risti üle voodi. Kui soovime enda ellu kaaslast, siis me peame tema jaoks “tekitama” ruumi, et ta saaks tulla — jätta talle üks voodipool, tagada juurdepääs tema voodi poolele ja tekitada ka kapis vaba ruumi tema riiete jaoks. Ka paarisuhtes on oluline seda kõike järgida, et mõlemad suhtepooled tunneksid ennast võrdsena, mitte nurka surutuna.

Ka voodi kuju mängib olulist rolli. Ärge tehke allahindlust voodi ja madratsi valikul, seda investeeringut ei tee me iga kuu või aasta, seega soovitan valida endale korralik ja kvaliteetne magamispesa.

Selle näite puhul on tagatud voodi hea asend — selja tagant ja külgedelt kaitstud ega pole otse jalgadega ukse suunas. Samuti toetavad und mahedad pastelsed toonid ja mõlemalt poolt on tagatud vaba juurdepääs voodile. Tähelepanu tuleks aga pöörata kummutile, mille serv saadab
voodisse lõikavat chi-d. Kummutile on selle näite puhul soovitav leida teine asukoht. Samuti võiksid olla öökapid madalamad voodist, et nende teravad nurgad magajat ei häiriks.

Feng shui kohaselt olgu voodil tugev peatsiosa. Soovitavalt võiks voodi olla pehmema olemusega, mitte väga teravate servadega. Kui voodi peats on metallist või puidust vertikaalsete pulkaderibadena, siis võib tekkida tunne, et te olete oma elus “vangistatud”, teil on raske leida lahendusi ja väljapääsu erinevates olukordades. Suurepärased on baldahhiinvoodid, sest nad pakuvad oma kujuga une ajal kaitset.

Voodisse on soovitav valida madrats, mis on ühes tükis — kahest madratsist koosnev voodi loob sümboolse lõhe partnerite vahel, mis võib väljenduda sagedastes pisitülides kuni suuremate probleemideni välja.

Kui võimalik, siis vali voodi, mille all ei ole panipaika. Voodialune on kõige parem hoida tühja ja puhtana. Kõik see, mida hoiame oma voodi all, mõjutab meie igapäevast elu — vanad fotod või minevikuga seotud asjad ei lase meil minevikus toimunust lahti lasta ja võivad mõjutada meie olevikku ning tulevikusündmusi. Teravad esemed võivad tekitada sagedasi konflikte meie elus. Kui teil on voodi all sahtel, siis ainus, mida seal hoida võiks, on puhas voodipesu.

Magamistoas, nagu ka suhte sektoris, on soovitav hoida teatud asju paarikaupa — näiteks kaks öökappi. Seejuures jälgige, et nad ei oleks tervate nurkadega, mis voodisse lõikava chi energiakiire võib saata. Samuti jälgige, et magamistoa uks ei oleks magamise ajal pooleldi lahti ja terava servaga otse magajate suunas.

Kuidas tugevdada olemasolevat või tuua oma ellu soovitud suhe?

Pöörake erilist tähelepanu oma magamistoa suhtesektorile, mis on magamistuppa sisenedes kõige kaugem parempoolne nurk. Jälgige, et siin valitseks laitmatu puhtus ja eemaldage igasugune segadus. Siia on hea asetada esemeid, mis on paarikaupa — kaks roosat roosi vaasis, kaks küünalt või muid sümboleid, mis teie jaoks paarisuhet sümboliseerib.

Magamistuppa võib paigutada romantilist suhet või ükskõik millise teie jaoks armastust sümboliseeriva foto või maali. Kindlasti jälgige, et fotol oleks paar, mitte üksik inimene. Näiteks väga tugeva armastuse energiaga maal on Austria kunstniku Gustav Klimti “Suudlus”.

Gustav Klimti maali “Suudlus” peetakse üheks tugevaima armastuse energiaga maaliks, selle koopia on hea paigutada magamistuppa.


Kui suhe on läbi saanud ja soovite uut suhet, siis vahetage välja oma voodi madrats, kui võimalik, siis kogu voodi. Vana suhte energiat ei ole vaja tuua kaasa uude suhtesse ja nii teete ruumi uuele energiale. Sellega võimaldate tulla kvaliteetsel pikaajalisel suhtel oma ellu, mitte pealiskaudsetel lühisuhetel. Seetõttu ei soovita ma osta kasutatud voodit või madratsit — iial ei tea, millise energeetilise "kingituse" sealt kaasa võime saada.

On veel hulgaliselt feng shui põhimõtteid ja detaile, mida tuba kujundades silmas pidada — alustades ruumi kujust, bagua’st, mis element seda ruumi mõjutab, yin ja yang energiate tasakaalust jne, kuid selle jaoks on juba hea täpsemalt uurida spetsialistilt, kes oskab tuba vaadates õiget nõu anda.

Järgmisel korral räägime koridorist ja sellest, mida on oluline silmas pidada ruumi puhul, mis meid esimesena koju sisenedes vastu võtab.

Eelmises artiklis rääkisin teemasse sissejuhatavalt sellest, kuidas luua feng shui abil kodu, kus on hea olla?

LOE VEEL: