Hea energiaga kodus näeme kodu välisuksest sisenedes kõigepealt sümpaatset esikut ja seejärel tõmbab meie tähelepanu endale midagi ilusat elutoas. Feng shui on mäng energiatega. See, mis meile pinget pakub ja huvitav on, on huvitav ka energia jaoks.

Heas energias esikus on piisavalt ruumi, kus energial koguneda. Esimene vaade ei suundu tühja seina, vaid hoopis avarasse elutuppa.


Esik peab olema puhas ja andma endast märku, kes siin kodus elab. Porised jäljed põrandal ja määrdunud vaip tõmbavad endale negatiivset tähelepanu. Peenike tolmutriip ei ole aga nii märgatav. Uksematt olgu alati puhas ja terve. Parim uksemati vorm on kaarjas, kuid ka neljakandiline sobib. Hästi ei mõju tekstiga porivaibad. Seega tallume energeetiliselt „terel” ja keegi ei ole siia majja teretulnud. Veelgi hullem, kui porivaiba sisse on kootud omaniku nimi. Seega talluvad kõik energeetiliselt meie peal.

Hea esiku tunnused: avarus, peegel suunab pilgu elutuppa ja trepp jääb kodusse sisenedes esmapilgu eest peitu. Loodetavasti ei ole peaukse vastas akent.


Mõned tähelepanekud esiku puhul. Kui esimene pilk langeb …
peeglile, siis põrgatab energia peegli pinnalt tagasi välja.
tühjale, igavale seinale, siis energial kaob huvi ruumi vastu ja ta liigub tagasi välja. Olukorda parandab seina dekoreerimine pildi, lambi või värvide abil.
köögile, siis elatakse kõhuorjuses. Kas toitu on piisavalt? On olemas reaalne oht suurele kaalukõikumisele. Olukorda parandab köögiukse suletuna hoidmine. Uks ei tohi olla läbipaistvast materjalist, äärmisel juhul jääklaas, kuid parimal juhul lihtne puituks.
tualettruumile või vannitoale, siis kaob õnn meie majast. Nende ruumide uksed peavad olema alati suletud. Kasutada tasub lihtsaid, kaunistusteta uksi. „Pissiva poisi” pilt jäägu seekord üles riputamata ja ukse kõrvale seinale lisage mõni pilgupüüdja kas valgusti, pildi jne näol.
riidekuhjale ja jalanõudele, langeb meie meeleolu ja energia „ei viitsi” kuhjast mööda ronida. Korrastage esik. Jalanõud peavad asuma garderoobis, jalanõude kapis. Riided riputage kappi, välja arvatud külaliste üleriided.
viiele-kuuele uksele, siis satub energia segadusse. Sel juhul tasub enamus ustest hoida suletuna. Välja arvatud elutoa uks, kust avaneb vaade pilgupüüdjale.

See esik vajab parendamist. Liiga pikka esikut tasub mahendada, pannes seintele pilte ja kasutades laevalgustitena rippuvaid või trossile kinnitatud valgusteid.


Nutikat kujundamist!

  • Vaata ka lahedaid ideid esikusse — 21 ideed!