Woolishi sooja ja õhulist kudumit katab kaunis geomeetriline pääsukesemuster, mis lisab muidu naturaalsele tootele kübeke modernsust. Pääsupleedi pakendit kaunistab ka EV100 sümboolika.

Foto: Eesti Disaini Maja

Valhalla Living tähistab vabariigi juubeliaastat terve erikollektsiooniga. Igatsetud maa “Coastland” on Valhalla mustrite autori Terje lugu täitunud unistusest, oma pesast mere ääres Lahemaa rahvuspargis, Juminda poolsaare tipus, kus loodusel on igal sekundil mõni üllatus varuks, olgu see hallist hallim udu absoluutses tuulevaikuses või möllav meri helikiirusel liikuvate pilvede taustal. Looduse ilust inspireeritud imelisse kollektsiooni kuulub voodipesu, kardinaid, pajalappe, laualinikuid, kadakamarjalõhnalisi küünlaid ja palju muud, mis hinge paitab.

Foto: Valhallafactory.com

Tõnis Vellama vineerist kohver on sümboolne kummardus oma ajastu edukale, disaini ja tootearendust väärtustavale Lutheri vabrikule. Vabriku asutaja auks sai kohvri nimeks Alexander. Sageli on uus asi vähemalt mingis mõttes unustatud vana. Selle projekti inspiratsiooniks on ümarate nurkadega reisikohver, aga mõõtude aluseks on tänapäevased vajadused. Moodsa linnanomaadi reisikohvrisse mahub 15″ sülearvuti ja märkmik, hambahari ja muud lühemaks reisiks vajalikud esmased tarbed. Kohver on aga lahedaks aksessuaariks ka koduses interjööris.

Foto: Eesti Disaini Maja

Disainer Raili Keiv on sulatanud kokku portselani jaheda karguse ja puidu soojuse — tulemuseks on omanäoliselt pilkupüüdvad tassid!

Foto: Eesti Disaini Maja

Tekstiilikunstnik Signe Kivi ja Kaubamaja kaubamärgi PAI koostöö tulemusena sai valmis koguni kaks PAI juubelikollektsiooni — voodipesukomplektid ÖÖ ja UNI. Kunstniku sõnul maalis ta ÖÖ kavandisse augustiööde sumedust ja tähesadu, aga ka tuult ja vihma ja lörtsi aknaklaasil, mida on voodis teki all soojas mõnus jälgida. UNI kannab edasi heledates toonides imelist seisundit — und. Kollektsioon on mõeldud kingitusena Eesti Vabariigi 100. juubeliks ja on loodud kunstniku poolt Kaubamaja enda kodutekstiili kaubamärgile PAI. Nii võib Eesti Vabariigi 100 aasta juubelist osa saada isegi magades.

Fotod: Kaubamaja


LOE LISAKS: