30 ruutmeetrine korter Sõle tänaval jäi ettevõtlikele noortele silma tänu varasemalt kinniehitatud rõdule. Suurem aknapind, mis korteri avaraks ja valgusküllaseks muudab, mõjus piisavalt paljulubavalt, et suur renoveerimistöö ette võtta. Ka viimistluse juures kasutati heledaid toone, et olemasolevat valgust ja avarust veelgi rõhutada.

Kinniehitatud rõdu enne renoveerimist:

Kunagine rõdu asukoht muudeti pisikeseks “söögitoaks”, mida eraldab köögist täiendavaid istumiskohti pakkuv köögisaareke.

Avatud planeering on pisikestes kodudes tihti kõige praktilisem lahendus. Ka siin muutub köök sujuvalt üle elutoaks ja elutuba köögiks. Lisaks heledale viimistlusele otsustati ka heleda mööbli kasuks, et ruum võimalikult puhta ja avarana mõjuks.

Korteri planeeringus suuri muudatusi ei tehtud, kuid vannitoa renoveerimisel lõhuti parema tulemuse saamiseks kogu vannituba välja ja ehitati nullist uuesti üles.

Vannitoale lisati põrandaküte ja vahetati välja torustik. Et vannituba on üsna pisike, siis jäädi ruumi planeerimisel lõpptulemusega rahule — pesumasina kohal on puidust töötasapind koos valamuga. Ruumi muudab avaramaks suur peegel. Lisaks annab puhtamaid jooni seinasisese loputuskastiga pott.

Köögi planeerimisel otsustati köögisaare kasuks, et saada juurde vajalikku töötasapinda, mille alla mahutada külmkapp ja riiulid.

LOE LISAKS:

Jaga
Kommentaarid