Endisesse vanglasse rajatud minimalistlik kodu

Foto: coffeyarchitects.com

Punastest tellistest vanglamüüride vahele, kus 19. sajandil ootasid kohut Londoni kõige kriminaalsemad isikud, on rajatud üks väga eriline ja omapärane kodu. Kuigi minimalistlik elamine mõjub oma ilme poolest ülimalt askeetlikult, on sisustuses kasutatud rohkesti kvaliteetseid materjale — astume sisse!

Coffey arhitektibüroo projekteeritud maja fassaad sulandub ideaalselt ajaloolisesse miljöösse — punane tellis oma rafineeritud vormis viitab kunagistele vanglamüüridele. Hoone all asuvad katakombid ja maja ise on ehitatud endise vangla surnumatja hüti asukohale. Hirmutav, kas pole? Hirmsast minevikust hoolimata mõjub avar elamine koduselt ja õhuliselt.

Valgusküllase atmosfääri loovad rohked aknad, mis avanevad interjööri mitmest suunast, sealhulgas katuselt. Hubasust loovad tulekolded, mida on elamises mitu. Üks kaminatest on leidnud koha elutoa akna all, teine köögis.

Ütluse "vähem on rohkem” mõte tuleb eriliselt hästi esile just selles köögis, kust ei leia mitte ühtegi üleliiset eset ega dekoorielementi. Kogu ilu peitub puhtas ja kvaliteetses materjalis. Köögimööbel on tammepuidust, põrandat katab hoolikalt viimistletud betoon.

Sisekujunduse läbivaks elemendiks on tammepuidust paneelid, mis asendavad nii seinu kui ka mööblit, varjates oma puidumustriliste taga rohkeid panipaiku.

Puit, betoon ja katuseaknad on märksõnadeks ka vannitoas ja magamistoas.

Allikas: coffeyarchitects.com

LOE LISAKS:

Kirikusse ehitatud kodu

Endisesse koolimajja rajatud õdus kodu

Endisesse farmi rajatud urbanistlik loft võlub eriliselt värske sisekujundusega

moodnekodu.ee


Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

MOODNE KODU viimased uudised