Ehkki keskmisest avaram eramu oli aastaid olnud viieliikmelisele perele mugavaks koduks, ei vastanud see ühel hetkel enam elanike soovidele ega vajadustele. Pere kaalus tõsiselt kolimist, kuid rahulikust linnaäärsest asukohast ja korralikult ehitatud majast polnud lihtne kergekäeliselt loobuda — seega otsustati minna renoveerimise teed. Kodu ümberkujundamine usaldati sisearhitekt Mari Kogerile, kelle käekirja teati ja tunti varasema meeldiva koostöö kaudu.

Endise basseiniruumi asemele sisustati mõnus elutuba. Klaasseinte ja küllaltki madala laega ruum mõjub koduselt ning pehmelt tänu kaunitele tekstiilidele. Ümmargune vaip telliti tekstiilikunstnik Annike Laigolt. Suur diivan pärineb Itaalia tootjalt B&B.


Algselt kavandatud ruumide kergest iluravist kasvas välja mahukas ja kapitaalne ehitus. Lammutus- ja kujundustööde käigus ei jäänud vanast interjöörist peale kandvate seinte ning juba toimiva ruumiprogrammi suurt midagi alles. “Uue maja puhul on lihtsam planeeringu osas kaasa rääkida. Selles mõttes olid siin teatavad piirangud siiski ees,” selgitab sisearhitekt.

Tumedaid toone, põnevaid mustreid ja faktuure on kombineeritud ka magamistoa kõrval olevas vannitoas.


Renoveerimise käigus asendati kivipõrandad tumeda tammeparketiga ja klaastrepp puidust astmetega. Mustvalges koloriidis köögimööbli on valmistanud Kalla Mööbel, söögitoasisustus on tuntud disainerite — Patricia Urquiola, Konstantin Grcici jt — looming.


Loe edasi ajakirja Diivan septembrinumbrist. Osta värske number poest või telli www.ajakirjad.ee!