Elektripirn

Kuumus ja klaas on halb kombinatsioon, kui elektripirni sokkel pole korralikult tihendatud. Valgus tekib, kui elektrivool läbib volframniidi, mis asub klaaspirnis. Kui volframniit kuumeneb piisavalt palju, tekib valgus. Kui sokkel pole aga korralikult tihendatud, võib tekkida sulamine ja pirnis oleva gaasi rõhk muutub ning pirn plahvatab.

Juukselakk

Ühtegi aerosoolpudelit ei tohi jätta otsese päikesevalguse kätte. Aerosoolpudelis olev vedelik ja õhk on suure rõhu all. Kuumus suurendab rõhku ja pisikesed osakesed aerosoolpudelis liiguvad kiiremini ning ühel hetkel pudel plahvatab.

Puuküttega ahi

Kui heitgaas tuleb mööda korstnalõõri tagasi, mitte ei lähe ära, võib see tekitada õhutasku, mis süttib ja tulemuseks toimub plahvatus. Puuküttega ahju on vaja kindlasti regulaarselt hooldada — hooajaliselt kasutatavaid seadmeid tuleb puhastada üks kord aastas, aastaringseid kaks korda aastas. Eramajades võib korstent pühkida ka ise, kuid korra viie aasta jooksul peab süsteemid siiski üle vaatama kutseline korstnapühkija.

Klaasuks duširuumis

Pole täpselt teada, mis seda harva esinevat nähtust põhjustab, kuid ühe teooria kohaselt paneb pidev temperatuurimuutus klaasi mõranema. Teise teooria kohaselt võib klaasil olla juba eelnevalt mingi pisike märkamatu mõra, mis ühel hetkel ukse suure pauguga katki lööb.

Espressomasin

Seda juhtub küll harva, kuid sageli on plahvatuse põhjustajaks vigane survesiiber.

Boiler

Kui boileri kaitseklapp lekib, võib see olla märk sellest, et veesoojendi sees on kuumus või rõhk liialt kõrge. Kui tunned mädamunahaisu, võib see tähendada, et veesoojendis lekib gaas. Kui kuuled praksumist, võib see tähendada, et veesoojendis on sete, mis põhjustab ülekuumenemist. Igal juhul on mõistlik kutsuda veesoojendit kontrollima spetsialist, kui miski tundub kahtlane.

Nutitelefonid ja sülearvutid

Kindlasti oled kuulnud, et kellegi nutitelefon või sülearvuti plahvatas. Kuna telefonides ja sülearvutites on liitiumioonaku, võivad need vea korral tekitada plahvatuse. Nimelt vabastab liitiumioonaku energiat jao kaupa, aga kui peaks tekkima mingi viga ja aku vabastab energia korraga, ei suuda aku rõhule vastu panna ja see plahvatab.

Gaseeritud joogid sügavkülmas

Kui paned vahuveini või õlle sügavkülmikusse, et neid kiiremini jahutada, ei tasu neid sinna liiga pikaks ajaks unustada, sest jahenedes toimuvad muutused molekulaarstruktuuris ja vesi paisub ning pudelid võivad lõhkeda.

Allikas: rd.com