Disaineri haridusega perenaine on sisekujunduse ise teinud. Aluseks olid naturaalsed materjalid ja see, et kokku on sobitatud perekonna ning esivanemate ellu kuulunud eri ajastutest pärit mööblit, huvialadega seotud esemeid ja kunsti. See on hea võimalus vältida “kõik asjad ühel ajahetkel” tekkida võivat klišeelikkust. Soov kujundada kõik harmoonilisena tunduvaks tervikuks oli olnud väljakutseks.

Suure elutoa algideeks oli kujundada ateljee või tööruum. Sellest ajast ka suur töölaud ja palju valgust, millest osa tuleb katusaknast. Katusakna all on jõulude ajal tuttava metsamehe juurest toodud ca 3,5-meetrine kuusk.

Lemmikuks on saanud söögituba, kus on paar kunagise naabri, eestiaegse kindraliproua kingitud tooli teda ühiskorteri aegadest meenutamaks alles hoitud. Lisaks seinal mitme põlvkonna fotod ja paar näidet ülipeenest käsitööst, mis on selle pere naiste hulgas alati au sees olnud.

Lugemistoas on alles hoitud endise välisseina osaks olnud vana aken, mis nüüd on juurdeehituse vahelise siseseina osa. Plaanis on olnud teha sinna vitriin mingi kollektsiooni eksponeerimiseks.

Aed on samuti kujunenud aastakümnete vältel tarbeaiast iluaiaks ja nüüd on võetud ette mingil määral konteineraiandus, sest Nõmme pinnaseks on liiv. Õunapuud ja kirsid on aastakümneid vanad. Vihma eest varjul saab istuda avaral terrassil.

Perenaine on toonud juurde ka veidi Jaapani aia elemente. Veesilmad on aidanud kuivi aegu üle elada oravatel, siilidel ja lindudel.

Osa aias on meelega jäetud kevadeti rohi pikemaks, et seal saaksid ennast hästi tunda ka liblikad, mesilased ja muud putukad, samuti metsikult kasvavad nurmenukud, meelespead, margareetad ning maikellukesed, nagu vabas looduseski. Kuigipalju on panustatud ka aiavalgustusse, mis annab palju juurde pimedal ajal. Elava tule kohaks on oma lõkkeplats.

  • See kaunis kodu on müügis ja ootab uusi elanikke. Vaata rohkem pilte ja infot City24.ee lehel.