Els läks Norrasse lapsehoidajaks, praegu töötab põhikoolis ja õpetab kahte ainet — matemaatikat ja norra keelt.

Skandinaavia stiili on Elsi sõnul Norras üsna palju: heledad seinad, hele mööbel jne. Üldisele heledusele lisatakse aktsenti värvidega ja seda just tekstiiliga ja norrakale meeldivad avarad ning valgusrikkad ruumid. Taaskasutus on mõnes kandis vägagi moodne, mõnes teises kohas eelistatakse ainult uut ja ülimoodsat.

Norrakate kodus on oluline koht perekonnal ja perekonnapiltidel ja kui pole just ülimoodne kodu, siis on riiulitel ikka ka nipsasjakesed.

Oma kodu on rajanud Els 2005. aastal ehitatud eramusse. Siingi leiab teise ringi mööblit ja tütre toas on seda ehk kõige rohkem: taldrikuriiul raamatute jaoks, väike öökapiks muudetud laud, väike pink… Need kõik on kohalikelt mööbliturgudelt ostetud vähese raha eest. Veidi spreilakki ja ongi asjal uus ilme. Tapeet on tellitud e-bayst Inglismaalt. See tekitab omapärase välitunde… Liblikad jagavad oma tiibade värvi ka väga valgesse tuppa — värvid elavdavad valget.

Üks väike tool on ajast, mil pereisa väike oli. Riie oli hästi kulunud ja tooli päästmiseks sai see Pärnu rahvariidemustriga uue kuue. Samasuguse mustri sai väike kirbukalt ostetud tumba. Nüüd on killuke Pärnut iga päev Elsi silme all.

Poja toas on üks sein roheline, et veidikegi värvi tuppa tuua. Rohelise ja halli kombinatsiooni pani Els koos oma tookord 8-aastase pojaga ise kokku. Öökapiks on järkordselt kirbuturult leitud 70-aastane öökapp, mis on kahe värviga üle tehtud.

Lastel on ka oma mängutuba. Kuna lapsed on eri soost ja vanusevahe küllaltki suur, siis tuli tuba ära jagada just nii — poisi väheke maskuliinsem tuba õe roosamanna juures. Pojale sai ka väheke pimedam pool — telekamängu jaoks.

Els on kodu kujundamisel arvestanud ka külalistega kaugemalt, näiteks Eestist, seega on igas toas magamisvõimalus. Mängutoas käib lahti poja nahkdiivan, tütrele mõeldud osas saab kasutada lahtikäivat tugitooli. Vannituba sai sisse kolides enamjaolt uue väljanägemise ja saungi sai valmis tehtud.

Els on sattunud ka seinasönade lummusesse. Mees kutsub neid graffitiks, kuid kõik sõnad on naise jaoks tähtsad ja tarkust täis. On oluline, et need sõnad oleksid norra, mitte inglise keeles. Kõige rohkem sõnadesse pandud tarkust leiab koridoris trepi juures — seinasõna. Siin on sõnad ja hetked… Hetked, mil aeg peatus…

Murukatuse kohta ütleb Els, et väga levinud see Norras ei ole, kohalikud nimetavad seda hüti stiilis majaks. Maja on kaetud siberi seedriga, mis on hooldusvaba.

Basseinil spetsiaalset soojendust pole. Kuna basseinil on kasvuhoonekatus peal, siis soojendab päike vee üsna kiiresti soojaks. Eriti naudivad basseni poeg ja tema sõbrad. Esimesed supulused on maikuus ja viimased septembris-oktoobris... Nagu ilma on.