Tarmo Piirmetsa loodud Eesti paviljonis tutvustatakse oma viimase aja säravamaid tooteid, tegijate seas on nii klassikuid — Toivo Raidmets, Tarmo Luisk — kui ka noori talente, nagu Johanna Tammsalu. Kindlasti püüavad tähelepanu ka Üllar Karro elektriline pisimopeed ning Indrek Naruski disainitud Velonia jalgratas.

Sel korral on lisaks messistendile avatud 18. kuni 21. septembrini ka hoogsatest sündmusest tulvil pop-up müüginäitus Ida-Londoni trendikas Hoxtoni galeriis, kus rõhk on eelkõige moeaksessuaaridel.

Galeriis osalevatest disaineritest tõstab Gurjanova esile Stella Soomlaisi, Mare Kelpmani, Kärt Põldmanni. Lisaks toimub Reet Ausi jätkusuutliku moe etendus ning galeriis kõlab džässmuusika Villu Veski bändi, kuhu kuulub ka Briti täht Ola Onabule, esituses.

Johanna Tammsalu loodud valgusti


Eesti disainerid osalevad Londoni disainimessil teist korda. Seekordne väljapanek on suurim, koondades koos galerii väljapanekuga ligi 25 disaineri loomingut.

Londoni disainifestival on igal aastal korduv suurüritus, mis on kohtumispaigaks disaineritele ning disainihuvilistele kõikjalt maailmast. Festival toimub sel aastal 13–21. septembrini, koondades endas enam kui kolmesadat sündmust.