EAL-i aastapreemia väljaandmist toetab AS Merko Ehitus.
„Erialaliit soovib aastapreemiaga tõsta esile oma liikmeid, kelle looming rikastab siinset ruumikultuuri värskete ideede ja kompromissitu arhitektuuriga. Väikeobjekti võistlusega tuuakse fookusesse detailide olulisus tervikpildis – oluline pole suurus, vaid kvaliteet,“ rääkis Eesti Arhitektide Liidu president Katrin Koov.

EAL-i Aastapreemia suurus on 5000 eurot ning selle väljaandmist toetab AS Merko Ehitus.

„Esimese aastapreemia väljaandmise kogemus oli innustav ning loodame konkursile tänavu veelgi aktiivsemat osavõttu kandidaatide ja ka kaasaelajate poolt. Tellija, ehitaja ja arhitekti vaheline hea koostöö ja üksteisega arvestamine on funktsionaalsete lahenduste ja väärt arhitektuuri sünni aluseks. Meil on oma 25-aastase ajaloo jooksul olnud au ehitada suur hulk hooneid, mis on mugavad kasutajale ja kaunistavad oma olemasoluga keskkonda. Väärtustame arhitektuuri nii tellimustööde kui ka meie enda poolt arendatavate hoonete puhul,“ ütles AS Merko Ehitus juhatuse liige Tõnu Toomik.

EAL-i aastapreemia eesmärk on tunnustada igal aastal üht silmapaistvat arhitektuuriteost ja selle autorit. Töid aastapreemiale saavad esitada kõik arhitektide liidu liikmed ja neid hindab väljastpoolt Eestit kutsutud sõltumatu arhitektuuriekspert. Tänavu langetab selle otsuse tunnustatud Hispaania arhitekt Fuensanta Nieto.

Väikeobjekti preemia suurus on 4000 eurot ning selle väljaandmist toetab Kultuurkapital. Preemiale saavad kandideerida ajavahemikus 2013–2015 valminud väikeobjektid: arhitektuursed väikevormid, väikesemahulised ehitised, maastikulised objektid. Väikeobjekti preemia žürii on samuti rahvusvaheline.