Voolujooneline köögimööbel

Ümarate nurkadega kaarjas köögimööbel on kasvav trend. U-kujulise poolsaare taga on tegelikult väga mugav toimetada — kõik asjad on käeulatuses.

Uudsed lahendused

Moodsas köögis on valamu nö “peidetud” tööpinnas asuva plaadi alla. Segisti on väljatõmmatav. Uudne on ka parempoolsel pildil valamu taga asuv nõuderest. Alumise riiuli põhi on aukudega, kust vesi jookseb otse äravoolutorusse. Väga mugav lahendus — pesed kruusi puhtaks ja paned nõrguma valamu taha kappi. Riiuli ette saab tõmmata lükandukse.

Põnev ja omapärane oli ka läbipaistva klaasist põhjaga nugade ja kahvlite sahtel.

Kasutusmugavus

Palju on mõeldud välja lahendusi, et köögis oleks järjest mugavam toimetada. Tööpinna taha on paigutatud väikesed riiulid ja nende ees sõidavad siinidel kerged klaasist lükanduksed. Näed läbi ukse, kus midagi asub ja saad selle kiirelt kätte.

Samuti on mugav ülevaade ja kiiresti kättesaadav suurest sahtlist pannid ja potid, mis on ladustatud spetsiaalsetesse pesadesse.


Viimse detailini viimistletud

Minu erilise tähelepanu pälvis asjaolu, et valamute äravoolukoht oli valmistatud/kaetud sama materjaliga, nagu valamu ise.

Kasutusmugavus ka vannitoas

Vanni ja valamut kasutades on alati probleem, et kuhu toetada hambapastatuubi või vannis käies šampooni ja seepi-nuustikut. Uudsest komposiitmaterjalist vannide-valamute puhul saab samast materjalist teha ka sellise toreda ääre. Ja mure ongi lahendatud.

Kõige kuninglikum objekt

Kõige suurem vaatamisväärsus oli C.P.Hart salongis väljas olev kuninglik dušhikomplekt. Sedasama kasutab ka kuninganna Elizabeth II.

Kokkuvõtteks:

  • Londonlased armastavad kumerat ja voolujoonelist köögimööblit
  • Uudsed lahendused köögis on IN
  • Kasutusmugavus on kõrgelt hinnatud, seda nii köögis kui ka vannitubades
  • Tööstuslik stiil ja must värv vannitubades (tegelikult ka köökides)
  • Väikseimate detailideni viimistletud valamud
Aasta alguses kirjutas Hiie ka pikema artikli selle aasta köögitrendidest, loe lähemalt ja vaata mahukat pildigaleriid.