Seda sümpaatset eramut tutvustas Soome majatootja Vivola OY paari aasta tagusel elamumessil Vantaas eramut, mille ehituses kasutatud innovatiivset CLT-ehitustehnikat (inglise keeles cross laminated timber) on mitmekihiline massiivpuitplaat, mis koosneb teineteise suhtes kihiliselt 90 kraadi all liimitud massiivpuitplaatidest.

Tänu ristliimimisele on massiivpuidul suurepärased tugevusomadused, see on õhukindel ja muutumatu dimensiooniga.

CLT kaalub vastava betoonelemendiga võrreldes vaid 20 %, võimaldades suurte elementide ladustamist ja tõstmist. Eramu välisilme tuleneb osaliselt krundi paiknemisest tihedalt asustatud linnaalal ja ehitustehnika loodud võimalustest.

Konstrukstioon on eramu siseruumis nähtaval, tuues puitmaterjali loogiliselt interjööri. Sisekujunduse autorid on Eeva Takkunen ja Ulla Koskinen. Sisearhitektide eesmärk oli eramut kujundades luua modernne ja kodune atmosfäär — puhas ja ehe nagu maja isegi. Viimistluses domineerib heledaks peitsitud puit, mis loob interjööri helge maamaja meeleolu.

Siseruum järgib avatud interjööri ideed. Esimesel korrusel on avatud köögiga suur elutuba, esik, majapidamisruum ja vannituba tualetiga. Kuna üks maja elanikest on liikumispuudega, on majas ka lift. Tänu sellele saab ta ise hõlpsasti kahe korruse vahel liikuda.

Kahte korrust ühendav trepp on interjööris pilgupüüdja. Trepi musta värvi piirded moodustavad valgeks värvitud puitpindadega kauni kontrasti.

Teisel korrusel on kaks magamistuba, puhkeala, kaks garderoobi ja vannituba tualetiga.

Katusealused kaldseinetga ruumid on avatud. Avatud planeeringuga ruumis suunab rikkalik loomulik valgus ruumis liikujat. Avarust ja puhtust rõhutab interjööris ka liistude puudumine. See toob ruumi võluvat jaapanipärast stiili.


LOE VEEL: