Klementide villa uus elu Nõmmel
Maja, kus Ülo ja Heilika ning nende kaks last juba paar aastat elab ning mida ta hoole ja armastusega on taastanud, on 100aastane Nõmme villa, mis varem kuulus Vilhelmine Klementi õele Idale. Aasta Kodu konkursil sai see parima valguslahenduse preemia.

Vabariigi aastapäevaks said nad kätte oma uue kodu võtmed ja hingasid sügavalt sisse, sest ees ootas suur seiklus. Majas polnud küttesüsteemi ning mitukümmend akent ootas restaureerimist. Veranda oma värviliste klaasruutudega vajas taastamist ja puitpõrandad õlitamist. Ehitatud sai ka klassikaline ahjupottidest kahhelahi. Palju on kasutatud pabertapeeti või puitlaudist. Mööbli puhul on kombineeritud uut ja vana: on päris uusi esemeid, nagu näiteks Borgi diivan ja tugitool elutoas, kuid ka Oot-oot stuudiost ja Antiigilaost soetatud taaskasutatud mööblit. Kõige tähtsamad on aga perekonnareliikviad. Kodu pärl on vaieldamatult suure kaaraknaga köök, mille täispuidust mööbli valmistas hea tuttav tisler. Kogu töö- ja pereelu, looming ning igapäevane rutiin keerleb meil köögilaua ümber...

Edasi loe aprilli Kodukirjast

Katusekorter Kalamajas
Anneli ja Miku korter Kalamajas kannab küll numbrit 1, kuid asub kõrgel ajaloolise hoone katuse all, kolmandal korrusel. Selles kahetoalises ent ruumikas 80 m2 ärklikorteris koos nii klassikat kui trendi. Aasta kodu konkursil sai see elutoapreemia.

Kahe katusekorteri arendusest sai 2010. aastal alguse ka maja fassaadi taastamine ning arendaja vormistatud ruumiplaneeringut arendas Mikk veel edasi. Kõik oma vaba aja veetis Mikk koos paari sõbraga uue kodu ehitusel. Pooleteist aastat pärast arenduse algust oli korter sissekolimiseks valmis.

Nüüd sirgub seal ka Miku ja Anneli pisipoeg Rasmus ning peagi tuleb veel perelisa. Kuna Miku ja Anneli ühine lugu sai alguse hiljem kui korteri ehitus, siis oli sisekujunduse tegemisel abiks Miku õde Aet. Nii sai valitud avatud köögiga elutuppa esmapilgul üsna ootamatut värvi, aga nooruslikud tapeedid.

Need tsoneerivad avatud ruumi nagu kolmeks eri funktsiooniga toaks. Varem hobikujundajana kätt proovinud Aet on nüüd juba sisekujundajana ka tõsisemate projektide kallal. Venna korter oli nii-öelda kondiprooviks, kus tapeetide ja vannitoaplaatidega katsetada. ‟Soovisin kõik viltuste talade alused pinnad võimalikult funktsionaalselt ära kasutada,” märgib Mikk...

Edasi loe aprilli Kodukirjast

Veel aprilli Kodukirjas:

  • Toimetuse 25 koristusnippi+koristus 1x nädalas
  • Põhjamaised trendid Stockhomi messilt+ skandinaavia stiili kodu Rootsis Boxholmis
  • Värviline aed Pärnus Viru tänavas
  • Aed kõikidele meelte Botaanikaaias
  • Aedniku kevadtööd. Sibullilleaeg. Pikeerimine
  • Energiarikaste toitude (pähklid ja marjad) retseptid