Balteco ekspositsioon c-74 stendis on tänavu soliidne:

  • väljas on 3 uut kivivanni – Leon, Como, Epoque
  • uuendusena on Level juhtimispult elektrooniline lüliti õhumassaažisüsteemile AIR (S2), uus on Concept dušiseerias musta profiiliga dušinurk (RAL 9005) ja valikuna saadaval ka valge (RAL9010) versioon
  • uudisena tuleb Baltecolt vastandprofiiliga nišiuks
  • uus Vibe ühes tükis alusega
  • uue seeria vannitoamööbel ja klassikaline skandinaaviapärane vannitoamööbel

Uurisime Merje Sumbergilt, miks on Eesti Ehitab Baltecole oluline iga-aastane teetähis ning miks peaks igal juhul messile kohale minema — moodsal ajal on ju võimalus internetis tooteid uurida ja võrrelda, neid isegi liitreaalsuses vaadelda. Paraku ei ole keegi veel suutnud välja mõelda, kuidas vanni või dušinurka elusuuruses sobitada soovitud kohta nii, et seal ka üks proovikümblus teha, tunda lõhnu ja puudutada siledaid pindu.

Merje ütleb, et Balteco aastane tsükkel käibki aprillist aprillini ning koduturul osaletakse alati Eesti Ehitab messil: “See on olnud põhimõtteline otsus — Balteco on sada protsenti Eesti tootja —, algusest lõpuni valmivad tooted Eestis, siinsete disainerite ja meistrite käe all. Ka valdav osa esmaesitlustest tehakse just Eesti Ehitab messil.”

Miks on kohtumispaik Eesti Ehitab messil nii oluline?

Messil saame oma partneritele, keda on nii Lätist, Leedust, Venemaalt kui ka Soomest, tutvustada uusi tooteid. Saame näidata, mida uut oleme aasta jooksul valmis saanud ning millised on plaanid järgmiseks aastaks. Mais on meil alati ühine ajurünnak, kus osalevad kõigi kolme tehase inimesed ja pannakse paika järgmise aasta tegevused. See on süsteemne tootearenduse protsess, mis võimaldab Baltecol olla loov tööstusdisaini eksportiv ettevõte.

Millised on tänavused maiuspalad, mida Balteco välja toob?

Igal aastal on meil 35 uudistoodet. Tänavugi oleme messil kolme uue kivivanniga ning paari täiesti uue vannitoamööbli komplektiga. Praegu käib arenduskeskuses veel kõva töö — disainerid lihvivad viimse kui detaili, et saada täiuslik tulemus. Tahaksin ise ka juba uusi vanne reaalselt näha… Kokku on väljas 15 erinevat toodet, kivivannid, akrüülvann, moodsad dušinurgad, mööbel, valamud ja ka minibassein.

Millises suunas liigub vannitoodete innovatsioon? Milliseid uudseid lahendusi, uudseid materjale, lahedaid ideid saab näha Balteco stendil tänavu?

Kindlasti on meie hitt-tooted Xonyx kivivannid. Näiteks Ühendriikides on enim müüdud kivivann Azur 130. Austraalias armastatakse veidi suuremaid vanne, mujal maailmas aga on hittide hitt jätkuvalt klassikaline Senzo kivivann.

9 aasta jooksul pole me saanud ühtegi reklamatsiooni ega pretensiooni oma kivivannidele, see on kõnekas kinnitus sellest, et meie tooted on kvaliteetsed. Hirmud, et kivivann mustub kergesti, on algusaegade linnalegend. Kui me alustasime oma arendustööd kivivannide loomisel, siis töötasime välja n-ö oma Coca-Cola ehk Balteco Xonyx retsepti ning oleme sellest siiani kinni pidanud — see toimib! Materjal on niivõrd mõnus, kerge hooldada: meil on müügis ka spetsiaalselt välja töötatud keskkonnasäästlikud kivimassist vannide ja valamute puhastusvahendid.

Teine oluline suund on Forma seeria tooted vannituppa. Erinevad viimistlused, Panel + magnetkinnitusega paneelid — see annab võimaluse kujundada kogu vannituba väga lihtsalt ilusas ja puhtas võtmes. Mööbel ja vann on ühesuguse viimistlusega, ka kapi küljed, mis loob meeldiva terviku. Ning vastavalt vajadusele saab mööblit ja vanne sobivas mõõdus — standardis on valikus 60, 80, 100 ja 120 cm. Valamut on võimalik valida nii letipealse variandina kui integreeritavana.

Järjest enam suundub Balteco Põhjamaade üsna minimalistliku tootearenduse suunas — me ei pinguta üle pisidetailidega, ent tootevalik on moodne, ajatu, puhta stiiliga, funktsionalistlik.

Võib ju mõelda, et ah, mis see ühe vanni disainimine siis ka ära ei ole, päriselus aga on vann pea sama tähtis kui voodi. Päris hull lugu, kui ostad koju imetlusväärse välisilmega vanni, maksad üüratult raha ja tegelikult on selles vannis olla jube ebamugav. Küll on kalle vale, puhastada tülikas või pitsitab valesti disainitud detail keha siis, kui seda kõige vähem oodata oskad. Kaasaegne vann on disainiime, sest peab igati kohanema inimkeha järgi ja pakkuma seda, mida oodatakse — meeldivat lõõgastust koos praktilise pesemisvõimalusega.

Tekst: Ylle Rajasaar

Jaga
Kommentaarid