Messikorraldajad on kohapeale uudistama kutsunud ka moodnekodu.ee toimetuse — mis põnevat ees ootab?

Mess on jagatud alateemadeks: virtuaalsed avastamised (Virtual Explorations), planetaarsed avastamised (Planetary Explorations), looduslikkuse avastamised (Natural Explorations) ja kultuurilised avastamised (Cultural Explorations).

Virtuaalsed avastamised

Digitaalse tehnoloogia võimas areng aitab näidata uues valguses ekstravagantseid lillemustreid, tikandeid, pitsi ja žakaarkangast. 3 D abil luuakse imelisi kangaid ja värvid on nagu elust ensest.

Planetaarsed avastamised

Materjali erinevad varjundid, mis saadakse põhjaliku töötlusprotsessi käigus, toovad esile näiteks kuu pehmena näiva pinna. Värvipaletis on heledad ja tumedad toonid ning värvigamma varieerub ereda valge ja tuhakarva toonide vahel.

Looduslikkuse avastamised

Interjöör on sümbioosis loodusega. Materjali puudutamisel on oluline kogeda loodust ennast — näiteks puukoore reljeefi. Uudne tehnoloogia ja uudsed materjalid annavad võimaluse kasutada mustreid loodusest enesest, mitte luua nende imitatsioone.
Detailid taime- ja loomamaailmast jõuavad tekstiilimaailma just nii põneva tekstuurina, nagu need looduses esinevad.
Värvipaletis on intensiivsed rohelised toonid miksituna puukoore või maapinnast inspireeritud värvidega.

Kultuurilised avastamised

Kultuuride segunemine peegeldub ka interjöörides kasutatavates tekstiilides. Fookus kindlale kultuurile on kadumas. Ühendatud on traditsioonilised ja modernsed tehnikad, luues nii ultramoodsaid ja luksuslikke modifikatsioone.
Pigmentvärvid sulanduvad urbanismile omaste varjunditega, luues universaalse rahvusliku ilme.

Messil toimuvad põnevad näitused, korraldatakse võistlus noorte talentide tunnustamiseks ja jagatakse auhindu ala parimatele. Täpsema ülevaate toome teieni juba pärast messi.

Vaata pilte 2016. aasta messilt.