Must on uus valge

Alles hiljuti tundus musta värvi köögimööbel täiesti vastuvõetamatu. Nüüd on see saamas trendiks. Muidugi on musta värvi kasutamine komplitseeritud, kuid hea disaineri abiga on kõik võimalik.

Valge on kuumem kui varem

Valge köök ei kao kuhugi. Enamgi veel — valge on väga populaarne. Seda ilmestatakse erksate värvide ning mustriliste plaatidega köögi taustaseinal.

Muster plaatidena seina ja põrandale

Köögi taustaseinal kasutatakse geomeetriliste ja etnomustritega keraamilisi plaate. Neid saab kasutada ka põrandal. Soovitan kasutada kirjusid plaate ainult siis, kui üldine värviskeem (näiteks valge) vajab värskust.

Värviline köögitehnika

Erksavärvilised külmkapid, nõudepesumasinad, pliidid ja õhupuhastajad ilmestavad nii valget kui ka mistahes värvi köögimööblit. Järjest enam tuuakse turule erinevat värvi köögitehnikat ja -seadmeid.

Vask, messing ja roosa kuld

Uued trendikad materjalid on messing ja vask. Eriti šikid näevad need välja tumedal taustal. Ka ühe või kahe väikese elemendiga saab seda värvitooni kööki tuua — olgu selleks siis köögitarvikud, lamp või ainult kapinupud.

Avatud ruum ja disain-õhupuhastajad

Avatud köök koos elutoaga on jätkuvalt populaarne. Samuti köögisaared, mis kujundatakse elutoapoolses osas enam riiulitena. Niimoodi tekib loomulik seos köögi ja ülejäänud eluruumi osas.

Üha enam on õhupuhastaja on kogu kodu disaini element. Mida omanäolisem ja erilisem, seda parem. Loomulikult peab õhupuhasti sobituma kogu ülejäänud ruumi stiiliga. Loe minu blogist, kuidas omale sobivat õhupuhastit valida.

Kontrastne kahevärviline köögimööbel

2016. aasta trend on kombineerida erinevaid värve. Eriti soositud on kontrastsed toonid, näiteks tumedad sügavad värvid seotud pastelsete heledate toonidega. Kombineerida võib ka erinevaid materjale. Näiteks puitu ja kivi.

Tööpinna materjalid — tehiskivi ja roostevaba teras

Kunstkivi tööpinna materjalina on inspireerinud disainereid juba mõnda aega. Suur värvivõimalus, erinev viimistlus, erinevad paksused, integreeritud valamud. See materjal on praegu köögimaailmas suur trend. Valamu ja tööpind on valatud koos, ei ole mingit lõikejoont. Väga hea praktiline lahendus.

Teine “kuum” materjal — roostevaba teras, mida on kasutatud aastakümneid tööstuslikes köökides, on nüüd leidnud tee koduköökidesse.

Avatud riiulid

Sa oled kulutanud palju raha ja aega, et soetada omale ilusad kööginõud ja serviisid. Miks sa neid siis kapiuste taga peidad. Avatud riiulid on nagu kaunis maastik sinu köögis, mida sa saad ise kujundada oma nõude, kuivaine- ja maitseainepurkidega.

Asjad on kergesti kättesaadavad

Köögi planeerimisel pööratakse väga suurt tähelepanu asjade ladustamisele ja nende kättesaamisele. Igasugused väljatõmmatavad süsteemid, sügavad sahtlid pottidele ja väljatõmmatavad riiulid on loodud selleks, et asju kiirelt ja kerge vaevaga kätte saada.

Nutikad köögiseadmed

Mitte ainult külmkapid ei ole seotud sinu nutitelefoniga. Ka näiteks oma köögikraani saad seadistada nii, et voodis lamades ütled läbi app`i, et kraan laseks sulle tassi sooja cappuccinot. Selliseid nutikaid köögiseadmeid on veel palju.

Kokkuvõtteks — köögimööblitrendid 2016. aastal?

  • Must on uus valge; aga valge on ka jätkuvalt kuum
  • Etnomustriga plaadid seintel ja põrandal
  • Värviline köögitehnika
  • Vask, messing ja roosa kuld detailidena sinu köögis
  • Avatud köök-elutuba ja disain-õhupuhasti
  • Kontrastne kahevärviline köögimööbel
  • Tehiskivi või roostevaba teras tööpinnana
  • Avatud riiulid kaunite nõudega
  • Väljatõmmatavad süsteemid asjade kergelt kättesaamiseks
  • Nutikad köögiseadmed
  • Millised on tekstiilitrendid aastaks 2016? Loe ja vaata SIIT.