Üldilme jääb endiselt soojaks, kuid see on veelgi delikaatsem. Erksad värvid on kaugenenud põhivärvidest millegi huvitavama suunas. Mõelge korallikarva toonile, mitte oranžile; ookrile, mitte kollasele ja kesköötoonile, mitte sinisele. See on sõbralik, kuid tumeda, mõistatusliku alatooniga palett.

Erinevate maade oma ala professionaalidest koosnev töörühm haistab ühiskondlikke ilminguid ja nendevahelisi seoseid, uurib ning jälgib inimeste eelistusi, ootusi ja käitumismudeleid ning koostab kõige selle põhjalt värvikaardi, mis iseloomustab käesolevat ajaperioodi. Akzo Nobeli meelest on 2016. aasta vastandite aasta ja sellest tulenevalt on selle peateema ”Vaade kahele poole”. Sel aastal seisame ainulaadsel ajalisel teelahkmel, paikneme väga huvitavas punktis, kust on võimalik näha nii minevikutraditsioonide kui ka tänapäeva uuenduslikkuse eeliseid. Vastandlike vaadete ja arvamuste vaagimine pole olnud kunagi tähtsam kui praegu.

Otsides värvi, mis seostuks teemaga „Vaade kahele poole“, märkas Akzo Nobel, et kõigis 2016. aasta olulisemates arengusuundades esinevad kullatoonid. Töörühm valis aasta värvina välja kulda meenutava ookritooni, mis on piisavalt kirgas täpelepanu köitmiseks ja sobitub hästi teiste toonidega.

Kullavärvi ja kuldseid toone kasutatakse disainimaailmas kõikjal. Kullakarva värv ja kullatud materjal esinevad sageli disaininäitustel ja graafilises kujunduses, arhitektuuris, moes, ilutoodete disainis ja sisekujunduses. Akzo Nobeli arvates on kuldne ookeritoon loomulik üleminek 2015. aasta värvilt — vasekarva oranžilt.