Anna vanadele tööstusesemetele elutoas uus kasutusfunktsioon — kasuta näiteks treipinki abilaua ja säilituspaigana. Pildil olevale treipingile sekundeerib Eesti tootja Narma vaip Villa, mida saab kasutada mõlemalt poolt.

Vanadest kaubaalustest tehtud mööbel ja sisustuselemendid on olnud sisekujunduses kuum teema juba pikemat aega. Trend ei ole kusagile kadunud. Kaubaalustest saab ehitada elutuppa mõnusa sohva. Foto Marimekko.

Kasuta viimistluses kipsplaadi asemel vineeri. Selle võib jätta ruumis nähtavale naturaalsel kujul või värvida üle. Eriti ekstravagantne on värvida ”poolikult”, nagu pildil näha. Foto Granit.

Papist mööbel elutoas on eriti ökoloogiline valik, kuna nii selle valmistamine, transport kui ka äraviskamine põhjustab keskkonnale minimaalset kahju. Pildil olev BlockBox on taaskasutatud papist tehtud 9-osaline riiul, millest annab moodustada erinevaid kooslusi. Olles ise kaalult kerge on selle kandevõime üllatavalt suur. Disain Šveitsi päritolu disainistuudio Everything, www.blockbox.org

Kui kolmemõõtmelised sisustusesemed tuppa ei mahu, maali need seinale. Kahemõõtmeline maaling mõjub lõbusalt ja ruumiliselt. Foto: Akzo Nobel Global Aesthetic Center

Keegi ei keela kasutada elutoas sohvarühma asemel ripptooli või -kiike. See hõlbutab ka koristamist, jättes põrandapinna vabaks. Pildil on ripptool Renoir Taani tootjalt Sika-Design.

Must värvi interjööris pole sünge, vaid šikk! Värvides elutoa nii nagu pildil, saavutad optilise efekti — ruum mõjub tegelikust kõrgemana. Foto Alcro

Too taimed tuppa, kui sa seda seni veel teinud pole! Taimed on trendikad, mõjuvad rahustavalt ja puhastavad õhku. Pildil on Kekkilä ”Kodu ja Aed” sarja siseruumi mõeldud tooted Taimeriiul ja Taimetrepp.

Vintage ja retro on jätkuvalt kuum. Soosi sisekujunduses kergeilmelist taaskasutusmööblit 50- ja 60-ndatest. Pildil on valik Retro Osakonna restaureeritud mööblit. Ettevõtte kohta leiab infot Facebookist.

Sohva juures olevad tugitoolid ei pruugi olla sohvaga samast sarjast. Vastupidi — vormika sohva juures mõjuvad palju paremini näiteks õhulised rottangtugitoolid. Foto: Sandberg Wallpaper