1. Ära proovi kõiki stiile omavahel kokku panna, vaid vali välja üks endale meelepärane. Olgu puna-roheline klassika, õrn romantika, skandinaavialik helgus või looduslik etno – läbiv joon loob ilusa tulemuse, mida erinevat stiili ehteid, küünlaid ja kaunistusi kokku kuhjates ei saavuta.

2. Hubane küünlaleek toob pimedasse talve soojust ja valgust. Kasuta rohkelt sarnases stiilis küünlaid nii laudadel, riiulitel kui ka põrandal.

3. LED-tuled võimaldavad luua põnevaid koosluseid. Võid valida ühevärvilise sooja ja tagasihoidliku valguse või värvilised ja vilkuvad tuled. Lisaks valgusketile saad ehtida kuuse LED-jõulumunadega või kasutada toas LED-leegiga teeküünlaid. Valgusketi võid panna ka puntrana suurde läbipaistvasse vaasi, see annab aknalaual või akna taga maagilise efekti.

Creative hobby. Making modern handmade christmas present box

4. Kui armastad käsitööd, võid luua omanäolise stiili kootud ja heegeldatud kuuseehete, tassi- ja kannusoojendajate ning teiste tekstiilidega. Käsitöö sobib loodusest inspireeritud jõuluehetega, näiteks männikäbide ja punutistega.

5. Pane kogu jõuluperioodiks kuuse alla või aknalauale mõned kaunilt ja eriliselt pakitud kingitused, mida saad meisterdada näiteks kingakarbist dekoratiivvärvide ja kauni siidpaela abil.

6. Kuhja suurde kaussi või vaagnale jõuluhõngu loovaid suupisteid – õunu, pähkleid, piparkooke, suhkrustatud tsitruselisi. Pista nende vahele ka kaneelikoort, mõned rohelised oksad ja punased õied.

Christmas interior

7. Kui suurele kuusepuule napib ruumi, osta potikuusk. See võtab vähe ruumi ja sobib nii põrandale kui ka aknalauale. Kuuse saab paigutada sobiva stiiliga potti või ämbrisse ning ehtida väikeste kuulidega. Taimi võib tuua jõuluks tuppa veelgi – pühade hõngu loovad jõulutäht, jõulukaktus, ratsuritäht ja kõik teised punaste ja valgete õite ning marjadega liigid.

8. Elutoast avaneva rõdu või terrassiga saad ruumi tulede abil visuaalselt avaramaks muuta. Kasuta õues näiteks küünlalühtreid, ehteid ja efektset valgustust. Rõdule sobivad hästi ka LED-figuurid, näiteks põhjapõdrad. Kui toas on kasutatud teeküünalde koosluseid, saab sama stiili terrassil jätkata väikeste LED-valgustitega, mis paistavad eemalt teeküünaldena.

Green Christmas wreath in snowfall

9. Valmista ise jõulupärg ja pane see õue välisuksele. Kasuta meisterdamiseks näiteks valmis õlest pärga, millele saad lisada käbisid, kuivatatud apelsini, punaseid marju ja kaneelikoort. Kaunistusi on kõige lihtsam kinnitada liimipüstoli või traadiga. Peale õlgede võid pärja tegemisel kasutada kuuse- ja männioksi või sammalt.

10. Kuusepuu võib ka metsa jätta ning valmistada jõuludekoratsioonid ahjupuust, halgudest, raamatutest, dekoratiivkangast või lauanõudest. Jõuluaeg on just sobilik selleks, et lasta fantaasial lennata – luua oma kodust mõnus kokkusaamispaik armsatele inimestele.

Jaga
Kommentaarid