Kanadas Põhja-Ontarios asuva sauna loomisel oli idee pakkuda omanikule totaalset pelgupaika. Selleks oli vaja viia innovaatiline disain inspireerivasse kohta.


Välislahendus on lihtne, kuid kõnekas — põletatud seedrist välislaudise kasutamisel ammutati inspiratsiooni iidsest Jaapani Shu Sugi Ban-i meetodist, st et ehitis on küll nähtavas kohas, aga siiski varjatud.

Kontrastiks sirgjoonelisele eksterjöörile on pehme ja kurvikas interjöör. Idee saadi Huroni järve lainetest ja eelkambriumi ajastust — on ju kalju, millel saun seisab, kujunenud miljardite aastate jooksul.

Päikeseliselt hele interjöör pakub tõelist saunanaudingut — eriline keskkond ja oivalised vaated annavad selleks ideaalse võimaluse.


Oluline on ehitise juures ka säästev mõtteviis. Ala skaneeriti ja selle põhjal loodi 3D mudel — nii sai välja arvutada parim asukoht, mis võimalikult vähe keskkonda kahjustaks, kuid säiliks optimaalsed soovitud vaated jms.

2011. aastal asutatud Partisans koosneb noortest disaineritest, arhitektidest ja oma ala entusiastidest, keda juhib sama eesmärk — mõelda suuremalt ja anda endast alati rohkem, kui esialgu sai plaanitud või lubatud. Püütakse nihutada piire esteetilises, kontseptuaalses ja tehnoloogilises mõistes, et luua ilusaid ja säästlikel põhimõtetel kujundatud objekte.